TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Andreasen, Grant G. (USN)

Geboortedatum:
1 april 1916 (Grace/Idaho, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
6 mei 1997 (Camarillo/Ventura County/California)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Junior Grade
Eenheid:
U.S. Navy Reserve
Officiele oorkonde:
"Wegens opvallend moed tijdens het uitvoeren van uitstekende diensten als Scout Boat Officer tijdens de amfibische aanval op de kust van Frankrijk, 6 Juni 1944.
Lieutenant (Junior Grade) Andreasen nam plaats in één van de eerste vaartuigen die de zwaar verdedigde kust van Normandië en slaagde in de belangrijke taak om de aan te vallen stranden te lokaliseren. Ondanks zware branding en aanhoudend vijandelijk vuur, ging hij tot dicht onder de vijandelijke kust om als gids voor de aankomende DD-tanks te dienen. Terwijl hij zich in deze vooruitgeschoven positie bevond, vuurde hij zijn raketten op doelen, steeds dichter naar de kust varend, en zo vurend ondersteuning te bieden aan de in golven aanvallende infanterie.
In aanvulling op de hem toegewezen taken, zonder acht te slaan op de eigen veiligheid en onder zwaar vijandelijk vuur, redde hij gewonde militairen van brandende landingsvaartuigen en bracht hen in veiligheid.
De opmerkelijke toewijding aan plicht en moed onder vuur die door Lieutenant (Junior Grade) Andreasen wordt getoond waren in overeenstemming met de hoogste tradities van de United States Naval Service."

Navy Cross

Bronnen

Foto's