TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Armstrong, Gene L. ,Sr.

Geboortedatum:
1919
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 33713130.

Gene L. Armstrong Sr. kwam uit Emporium, Pennsylvania. Hij ging op 19 september 1944 in dienst te Erie, Pennsylvania.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
58th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (58th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
Toegekend op:
1945
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed als infanterist van het 58th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division, in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand op 29 maart 1945 in Duitsland. Toen een handgranaat aan de koppel van een andere soldaat per ongeluk op scherp werd gezet terwijl ze met 7 anderen in een half-rupsvoertuig reden, greep Pfc. Armstrong de granaat in een poging hem overboord te gooien of de explosie zoveel mogelijk te smoren. Hij was in een positie van waaruit hij zich in veiligheid had kunnen brengen als hij daarvoor had gekozen maar deze dappere en onbevreesde soldaat negeerde die mogelijkheid en de granaat ontplofte in zijn linkerhand. Pfc. Armstrong verloor zijn hele linkerhand en liep ook nog diverse verwondingen aan zijn lichaam op. Zijn actie voor het beschermen van zijn kameraden, zijn initiatief en koelbloedigheid strekken hem en de strijdkrachten tot grote eer.

General Order No. 55 (1945), Headquarters, XVI Corps.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto