TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Adams, Norman Marcus

Dienstnummer:
973585
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
7th Survey Regiment Royal Regiment of Artillery, XII Corps, British Army
Toegekend op:
1 maart 1945
Aanbeveling:
Op 22 oktobver ’44 nam 973585 W/Sgt. Adams, N.M., wegens het ontbreken van een officier het commando op zich over een verkenninngssectie van X Tp. Tegen 13:00 uur op die dag was de 53rd Infantry Division doorgedrongen in het met mijnen bezaaide gebied ten westen van Vinckel….moesten volgen om dichterbij te kunnen parkeren voor een volgende operatie die nacht.
Het was daarom essentieel dat er voor het vallen van de nacht een verkenning voor hen moest worden gedaan. Ondanks het feit dat carriers, jeeps en half-tracks voor zijn ogen op mijnen waren gereden, leidde Sgt. Adams zijn sectie moedig langs ongebaande wegen naar een succesvolle voltooing van de taak waarvan de technische moeilijkheden alleen al genoeg waren om voltooing ervan voor het vallen van de avond twijfelachtig te maken. Als Sgt. Adams de meer voorzichtige methode had gekozen van een verkenning te voet dan zou het daglicht de voltooing van het werk hebben verhinderd en het geschut waarvoor hij de verkenning deed zou de hen vooraf toegewezen rol in het vuurplan bekend als COLIN dat erop volgde, niet hebben kunnen spelen.
Military Medal (MM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 36961 published on the 27 February 1945
    - Wellington Auctions

Foto