TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Arriens, Theodoor Engelbert Hendrik

Geboortedatum:
31 december 1913 (Buitenzorg, Nederlands-Indië)
Overlijdensdatum:
23 juni 1997 (Rijswijk, Nederland)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Coro-sergeant
Eenheid:
Wapen der Infanterie, Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL)
Toegekend op:
27 januari 1947
"Op den 6den Maart 1942 's morgens om 9 uur geheel vrijwillig en eigener initiatief een met goed gevolg volbrachte verkenning in de Wates I stelling verricht, in een onder automatisch vuur staand terrein, teneinde gegevens te verkrijgen omtrent de positie van zijn sectiecommandant en van dezen nadere orders te ontvangen. Hiertoe moest hij den onder vijandelijk vuur staanden weg Lambang-Soebang oversteken.
Voorts op den avond van denzelfden dag wederom op eigen initiatief in volslagen duisternis een tocht ondernomen naar een op ca. 100 m. van de eigen stelling gelegen munitie-opslagplaats, waarvan algemeen verondersteld werd, dat deze reeds in handen van de Japanners was.
Het doel, - munitie en houderbakken te verkrijgen voor de eigen mitrailleurs -, werd met succes bekroond zonder gebruikmaking van wapens, doordat vorenvermelde veronderstelling voorbarig bleek, hetgeen aan den moedigen opzet van zijn onderneming geen afbreuk doet."

K.B. nr 75 (registratienummer 1846)
Bronzen Kruis (BK)

Bronnen

Foto