TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!


Gaat u deze zomer op pad om locaties te bezoeken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog of aan een andere oorlog? Dan hebben we iets heel nuttigs voor u. We hebben namelijk een app laten ontwikkelen waarmee u op uw smartphone of tablet in een handomdraai kunt zien welke bezienswaardigheden zich bevinden op de plaatsen die u bezoekt. TracesOfWar.nl voor onderweg.

Al vele jaren werd ons gevraagd: is er een app met daarop de locaties van alle bezienswaardigheden op jullie website? Eindelijk kunnen we dit bevestigend beantwoorden. De TracesOfWar-app is er voor gebruikers van zowel Android- als iOS-apparaten en is gratis te downladen.

Samenwerking met TU Delft
Opdrachtgever voor de realisatie van deze app is Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT), de beheersorganisatie van TracesOfWar. "De app is ontwikkeld in samenwerking met de opleiding Computer Science and Engineering van de TU Delft", aldus STIWOT-voorzitter Lennard Bolijn. "Wij zijn zeer content met het resultaat dat de vijf studenten in korte tijd hebben bereikt."

Over de motivatie om deze app samen te stellen verklaart Lennard: "TracesOfWar heeft de ambitie om een leidend internationaal platform op het gebied van oorlogsgeschiedenis te zijn. Met deze nieuwe mobiele app voldoen we aan de grote vraag van onze gebruikers om onze informatie eenvoudig toegankelijk te maken, zowel voor thuis als op reis."

Mogelijkheden en downloaden
Welke mogelijkheden heeft de TracesOfWar-app? U kunt bijvoorbeeld op plaatsnaam zoeken naar bezienswaardigheden, maar ook kunt u op elke locatie ter wereld direct zien wat er in de buurt te zien of te bezoeken is. Bezienswaardigheden kunt u toevoegen aan uw favorieten, zodat de informatie snel toegankelijk is. Net als op onze website zijn bezienswaardigheden ingedeeld per type, zoals musea en monumenten. Elk type heeft een eigen herkenbaar icoontje op de kaart. We streven ernaar om bij elke bezienswaardigheid relevante fotoís en informatie aan te bieden.

Hebt u zin gekregen om met deze app op ontdekkingsreis te gaan naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app dan direct gratis in Google Play of in de Apple App Store. We wensen u een goede reis en horen graag uw ervaringen met het gebruik van onze app.

Ontdek het op Google Play


Doneren
De app is gefinancierd door STIWOT zonder overheidssubsidie. Het gratis beschikbaar stellen van de app is niet mogelijk zonder giften van donateurs. Wilt u een eenmalige of periodieke donatie doen? Dat kan via het formulier op de STIWOT-website. Dank u wel.