De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Slotverklaring Konstantin von Neurath

De PRESIDENT: Ik roep Beklaagde Konstantin von Neurath op.
KONSTANTIN VON NEURATH (Beklaagde): In de vaste overtuiging dat voor dit Hoge Tribunaal waarheid en gerechtigheid zullen prevaleren boven alle haat, laster en valse voorstellingen van zaken, meen ik dat ik alleen dit ene moet toevoegen aan de woorden van mijn raadsman: mijn leven was gewijd aan waarheid en eer, aan het handhaven van vrede en de verzoening tussen naties, aan menselijkheid en gerechtigheid. Ik sta met een zuiver geweten voor niet alleen mijzelf maar ook voor de geschiedenis en voor het Duitse volk. Wanneer ondanks dit, het Tribunaal mij schuldig zou bevinden, zal ik in staat zijn zelfs dit te dragen en het op mij te nemen als een laatste offer namens mijn volk, diegenen te dienen die de essentie en het doel van mijn leven vormden.

Zie ook: Vonnis Von Neurath.

Afbeeldingen

Konstantin Freiherr von Neurath in het uniform van Reichsprotektor van Bohemen en MoraviŽ. Bron: Bundesarchiv, N 1310 Bild-135 / CC-BY-SA 3.0.

Informatie

Vertaald door:
Arnold Palthe
Geplaatst op:
21-10-2006
Laatst gewijzigd:
12-01-2019
Feedback?
Stuur het in!

Gerelateerde thema's

Gerelateerde personen

Bronnen

International Military Tribunal, Nuremberg 1947