Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Bestuur

Lennard Bolijn Voorzitter

Levenslange interesse in militaire geschiedenis. In 2015 begonnen als medewerker e-mailafhandeling, later hoofdredacteur Bezienswaardigheden. Per 2020 voorzitter van STIWOT en TracesOfWar.


Ewoud van Eig Secretaris

Ik ben sinds 2003 als technisch medewerker verantwoordelijk voor alle grafische ontwerpen van de STIWOT websites en houd ik mij bezig met alle (technische) innovatieve ontwikkelingen binnen STIWOT. Tevens ben ik als secretaris actief in het bestuur.


Jeroen Koppes Penningmeester

In 2002 begonnen als technisch medewerker. Nu verantwoordelijk voor het technisch beheer van alle STIWOT websites en daarnaast als penningmeester aanwezig in het bestuur. Verder maak ik voornamelijk (foto)reportages en schrijf ik af en toe een artikel voor TracesOfWar.nl.


Staf

Wesley Dankers Staflid TracesOfWar

Reeds vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Deze interesse werd versterkt toen ik in aanraking kwam met het dagboek dat mijn oma heeft bijgehouden over de bevrijding van Dongen en omgeving in het najaar van 1944. Dit dagboek is ook geplaatst op Tracesofwar. Vanaf juli 2011 schrijf ik artikelen voor Tracesofwar. Ik doe dit met veel plezier en passie en ik hoop hier nog lang mee door te kunnen blijven gaan. Op deze manier kan ik mijn interesse voor alle facetten van WOII uiten. Ook hoop ik dat door mijn artikelen mensen zich meer bewust worden van deze periode en dat zij beseffen dat deze nooit vergeten mag worden.


Frank van der Drift Adviseur bestuur

Oprichter van STIWOT en jarenlang bestuurslid geweest. Nu nog actief als adviseur van de stichting. Vader van 2 dochters en werkzaam als manager bij prefab betonfabriek Mombarg Beton uit Doetinchem.


Arjo Eijgelsheim Hoofdredacteur Bezienswaardigheden

Sinds begin 2020 medewerker van Traces of War. Begonnen met fotograferen van bezienswaardigheden. Vervolgens met verwerken van binnengekomen data. Sinds juni 2021 Staflid. Mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog begon al als kind toen ik diverse verhalen binnen mijn familie hoorde. Daarnaast ben ik als tiener al geïnteresseerd geraakt in de Vietnam-oorlog.


Kaj Metz Staflid TracesOfWar


Kevin Prenger Hoofdredacteur Artikelen

Van 2004 tot 2018 was ik projectleider van Go2War2.nl. Tegenwoordig ben ik hoofdredacteur artikelen van TracesOfWar. Voor deze website schrijf ik ook artikelen en recensies. Mijn aandacht gaat vooral uit naar de geschiedenis van de Holocaust en nazi-Duitsland. Persoonlijke verhalen over de oorlog hebben ook altijd mijn belangstelling. Behalve voor TracesOfWar.nl schrijf ik voor Historiek.net. Eind 2015 publiceerde ik het boek 'Oorlogszone Zoo' over de Berlijnse dierentuin en de Tweede Wereldoorlog. In 2016 volgde 'De boodschapper uit de hel' over Kurt Gerstein, in 2017 'Een rechter in Auschwitz' over Konrad Morgen en in 2018 'Het masker van de massamoordenaar' over Arthur Nebe. Mijn daarop volgende boek was 'Kerstmis onder vuur' over kerst tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan het front, thuis en in de kampen. 'Kolberg' was het volgende boek en gaat over de opkomst en ondergang van de Duitse stad Kolberg en de gelijknamige laatste propagandafilm van de nazi's. Mijn nieuwste boek is 'Meer dan alleen Auschwitz' en vertelt bijzondere en onbekende verhalen over de Holocaust. Meer informatie op: www.kevinprenger.nl.


Rik van Velzen Hoofdredacteur Personen & Onderscheidingen


Fedor de Vries Staflid TracesOfWar

Sinds 2008 ben ik medewerker van Traces of War (voorheen Oorlogsmusea.nl). Begonnen met het fotograferen van WWII-begraafplaatsen is mijn interesse steeds breder geworden en heeft geleid tot een obsessie voor het verzamelen en bundelen van bezienswaardigheden van vooral WWI, WWII en veel recentere conflicten.


Arjan Vrieze Staflid TracesOfWar


Medewerkers

Michèl Admiraal Medewerker TracesOfWar

In het dagelijks leven registeraccountant. Sinds de middelbare school geïnteresseerd in militaire geschiedenis, speciaal het westelijke front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Elk jaar bezoek ik een deel van het front, dat zich uitstrekte van Vlaanderen tot de Vogezen, in het bijzonder weinig bekende plekken. Lid van de Western Front Association en de Association Nationale 1914-1918. Daarnaast heb ik een privé uitgeverij waarin ik eigen boeken publiceer. Zo verscheen in 2020 het Reisboek 'Langs de wegen naar de hel' over een rondreis die ik een aantal jaar geleden met mijn vader maakte langs acht WO II concentratiekampen in Europa.


Gerd Van der Auwera Eindredacteur Artikelen


Amanda Balke Medewerker TracesOfWar


Jhonny Bastiaensen Medewerker TracesOfWar


Ynske Berckmans Medewerker TracesOfWar


Betsy Biemond-Boer Recensent


Jos Birx Medewerker TracesOfWar


Tim van Blerck Medewerker Quiz


Petrus Bolin Medewerker TracesOfWar


Randy Brandt Medewerker TracesOfWar

I have been interested in WW2 since childhood, but watching Band of Brothers renewed that, especially when I got to know Ed Tipper and Herb Suerth from Easy Company. www.bandoftours.com


Rolph Bronkhorst Medewerker TracesOfWar

Afgestudeerd als Maritiem Officier te Vlissingen. Als Maritiem Officier in de koopvaardij gewerkt tot in 2006. Sinds 2006 werkzaam bij Bureau Veritas. In 2020 begonnen als vrijwilliger voor ToW (medailles en personen).


Dick de Bruijne Medewerker TracesOfWar

Sinds mijn pensionering in 2010 ben ik lange afstand wandelaar geworden. Ik loop door Nederland en in het buitenland langs interessante plaatsen en fotografeer alles wat ik interessant vind. Daarbij ook oorlogsmonumenten. Ik ken sinds 2018 het bestaan van Traces of War. Nu ben ik mijn foto's aan het uploaden, ook die van langer geleden, zoals vakantiefoto's met dit onderwerp.


Jordi Caballero Medewerker TracesOfWar


René ten Dam Eindredacteur Artikelen

Medewerker sinds 2005. Interesse in oorlogsdoden, vanuit verschillende perspectieven. Gespecialiseerd in Nederlands funerair erfgoed, zowel in Nederland als overzee.


Samuel de Korte Auteur Artikelen


Herma de Vries Eindredacteur Artikelen


Bram Dermout Medewerker TracesOfWar


Francois Dumas Medewerker TracesOfWar

Sinds mijn vader en moeder me verhalen begonnen te vertellen over hun leven in de oorlogsjaren, ben ik geïnteresseerd in WO II. Dat moet ongeveer 1957 zijn geweest, slechts 10 jaar nadat het was afgelopen. Het is sindsdien mijn 'hobby' in verschillende vermommingen (schaalmodellen, boeken, slagveldbezoeken, fotografie, musea) en nu ik met pensioen ben hoop ik wat tijd te hebben om wat van mijn kennis te delen. Ik denk dat de geschiedenis levend en correct moet worden gehouden en moet worden doorgegeven aan toekomstige generaties, en degenen die voor ons vochten, moeten in onze gedachten blijven.


Jeroen Ferwerda Medewerker TracesOfWar


Wijnand de Gelder Recensent


Gerrit Hazenberg Medewerker TracesOfWar


Bert Heesen Illustrator militaire kaarten


Zelfstandig historica. Studeerde Duits in Groningen en Berlijn en geschiedenis in Amsterdam. Kernwoorden: Tweede Wereldoorlog, biografisch onderzoek, persoonlijke verhalen


Michiel Janzen Auteur Artikelen

Auteur van meerdere boeken waaronder het managementboek Denken als een Generaal en twee thrillers met Otto Skorzeny als hoofdpersoon: Hitlers geheime Ardennencommando en De jacht op de Führer


Annabel Junge Recensent / Auteur Artikelen

Recensent en auteur voor Go2War2, tegenwoordig TracesOfWar; Historiek.net. Verder schrijf ik artikelen voor diverse magazines en ook boeken. Interesses voor de Grote Oorlog tot en met de Koude Oorlog met nadruk op de Tweede Wereldoorlog.


Sanne Jussen Auteur Artikelen


Stephane Kayser Medewerker TracesOfWar


Barbara Keus Medewerker TracesOfWar


Peter Kimenai Auteur Artikelen


Cor Korpel Vertaler Artikelen


Vincent Krabbendam Medewerker Actueel

In het dagelijks leven (hoofd)redacteur bij een uitgeverij van online vakbladen. Mijn belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog is draait vooral om menselijke verhalen.


Adri Kramer Medewerker TracesOfWar


Ruben Krutzen Redacteur Artikelen

Cultuurwetenschapper/historicus/auteur met bijzondere interesse in de militair-technische aspecten van de 20e en 21e eeuw (vooral Eerste en Tweede Wereldoorlog).


Marcel Kuster Illustrator militaire kaarten


Maurice Laarman Medewerker TracesOfWar


Sanne van Leent Medewerker TracesOfWar

Hallo, Ik ben Sanne van Leent en ben 35 jaar oud. Ik kom uit Brabant omgeving Tilburg.


Leo G. Lensen Eindredacteur Artikelen


Fernando Lynch Medewerker TracesOfWar


Frank Mark Mora Castillo Medewerker TracesOfWar


Danny Morees Medewerker TracesOfWar


George Möller Eindredacteur Artikelen

Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde (afstudeerrichting: zeventiende-eeuwse taal- en letterkunde) een jaar werkzaam geweest als assistent-uitgever bij Gary Schwartz in Maarssen (uitgever van kunstboeken). Daarna ruim twaalf jaar in het grafische vak actief als corrector en projectmanager, Vervolgens ruim 22 jaar gewerkt bij C&F Report als eindredacteur en projectmanager. Gepensioneerd sinds 1 mei 2020. Ik ben actief als vrijwilliger bij handbalvereniging Aristos te Amsterdam en als eindredacteur van Handbal Inside, het enige Nederlandse handbaltijdschrift (verschijnt viermaal per jaar). Daarnaast ben ik eindredacteur van EigenWijs, een donateurskrant van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, en van Alzheimercentrum Amsterdam (met name voor persberichten en het jaarbericht).


Jeroen Niels Medewerker TracesOfWar

Sinds 2004 ben ik betrokken bij STIWOT. Als projectleider van STIWOT Reizen organiseer ik Battlefield Tours onder deskundige begeleiding naar historische locaties met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.


Nico Nienhuis Medewerker TracesOfWar


Robert Jan Noks Eindredacteur Artikelen


Matthias Ouwejan Auteur Artikelen

My interest in WW2 goes way back. My granddad got me into the subject when I was 12 years old and I have developed my knowledge ever since. Between 2009 and 2016 I lead international groups in the summer through former concentrationcamp Bergen Belsen. The trips would take about 10 days in which we dived into different parts of the holocaust history. In 2017 I became author for Traces of War, a platform I love for the amount of information it contains. Writing articles keeps my passion for history alive, after finishing my master degree in history back in 2014 (military history). My key areas of interest are the German side of the war (holocaust and warfare) and personalities (gives a great insight in perceptions and feelings). My articles for tracesofwar focus on those interests, but I also write about specific units like the SAS or British operations in North-Africa. Normally I work as a consultant in digitalisation and help local government organisations to transform into the digital world. My focus is on the human side of change and I help people to understand why change is necessary and how to improve their working culture. In my free time I do voluntary work for 3 other organisations: Wijherdenken (a initiative to bolster commemoration amongst young people, see facebook/instagram), YMCA Nederland (as chief of international relations) and Y Service Club Zwolle (helping student exchange over the world). The rest of my time goes to sports, which I do at least 6 times a week. I love to do survivalrunning, biking, running, calisthenics or climbing and hiking.


Anne Palmer Medewerkster TracesOfWar


Arnold Palthe Eindredacteur vertalingen


Ian Paterson Medewerker TracesOfWar


Ian Pink Medewerker TracesOfWar


Evan Pinter Medewerker TracesOfWar


Claire van Proemeren Medewerker TracesOfWar

Mijn interesses richten zich zowel uit historisch als archeologisch oogpunt op de Tweede Wereldoorlog (het oostfront en nationaalsocialistisch Duitsland in het bijzonder).


Peter Schipper Medewerker TracesOfWar


Pieter Schlebaum Redacteur Artikelen

Sinds 2006 ben ik als auteur en redacteur verbonden aan het project Go2War2.nl. Daarnaast schrijf ik ook voor het magazine Wereld in Oorlog. In het najaar van 2012 verscheen mijn onderzoek naar een Britse bommenwerper (de Wellington Z1321) in boekvorm, getiteld 'Neergestort in de Holierhoekse polder'.


Alex Schmidt Medewerker TracesOfWar


Han Smits Recensent / Medewerker quiz


Leon Theelen Eindredacteur Bezienswaardigheden

Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, en mijn werk als archeoloog brengt me op veel plaatsen in heel Europa. Aangezien ik overal waar ik kom al locaties bezocht, was de stap om ze te documenteren klein. Vanaf 2021 ben ik onderdeel van het team van Traces of War.


Gio Theunissen Medewerker TracesOfWar


Wout Tjaarda Medewerker quiz


Johan Tjallingii Medewerker TracesOfWar


Luuk van Rinsum Recensent


Barry van Veen Medewerker STIWOT Reizen


Joost Verheijden Medewerker TracesOfWar


Wilco Vermeer Medewerker TracesOfWar

Sinds 2001 ben ik betrokken bij de websites van STIWOT en bij STIWOT als organisatie in diverse functies. Ik hou mij voornamelijk bezig met historisch onderzoek en het schrijven van artikelen daarover.


Marie-Christine Vinck Medewerkster TracesOfWar


Willem Visser Medewerker TracesOfWar

Medewerker van Traces of War sinds 2019. Ik ben vooral bezig met de verwerking van inzendingen van de gebruikers van Traces Of War (foto's en nieuwe locaties).


Rob Vogels Medewerker TracesOfWar


Suzan Vrieze Social media manager


Liesbeth Vrieze-Risseeuw Medewerker / Vertaler TracesofWar


Luc Van Waeyenberge Medewerker TracesOfWar


Pieter van Wijngaarden Medewerker TracesOfWar

Historicus, gespecialiseerd in de Tweede Wereldoorlog en luchtvaart


Marcel Wijnstok Medewerker Actueel


Ed Woertman Medewerker Quiz


Jelle Ywema Medewerker TracesOfWar


In Memoriam

Kees Jan Koster Medewerker WW2Awards

Op 15 februari 2014 overleed Kees Jan Koster. Kees Jan was sinds 2005 als vrijwilliger betrokken bij STIWOT. Vanaf toen heeft hij zich met name bezig gehouden met het WW2Awards.com project. Achter de schermen was hij iemand die vaak naar de vrijwilligersdagen en -vergaderingen kwam. Hier wist hij velen van ons te inspireren en zo STIWOT verder te professionaliseren en verder voor uit te helpen. Het was ook zijn idee om een medewerkersforum op te richten waar vrijwilligers elkaar beter kunnen leren kennen en tips en ervaringen kunnen uitwisselen.

Kees Jan is helaas maar 49 jaar oud geworden en laat zijn vrouw en twee zonen achter. Naast zijn passie voor de Tweede Wereldoorlog en handbal hield hij ook erg van Afrika, waar hij gelukkig nog een aantal maal voor zijn dood met zijn gezin heen kon gaan.

Kees Jan werd op zaterdag 22 februari 2014 onder enorme belangstelling begraven in Aalsmeer.


Henny van Loenen Medewerker TracesOfWar

Op 5 december 2017 overleed Henny van Loenen onverwacht op 51 jarige leeftijd. Henny was sinds 2008 betrokken bij STIWOT. Hij leverde indertijd al informatie aan voor de Oorlogsmusea.nl website, één van de voorlopers van TracesOfWar.com. Het duurde tot 2015 tot we hem wisten te overtuigen om ook daadwerkelijk als een van onze vaste vrijwilligers aan de slag te gaan.

Met al zijn enthousiasme en standplaats in Duitsland wist hij vooral in die gebieden de website verder uit te breiden. TracesOfWar.com verliest met hem een van haar vrijwilligers, wij verliezen een vriend.

Henny laat zijn verloofde achter, hij wordt op dinsdag 12 december 2017 in Kleve, Duitsland, begraven.


Paul van de Water Medewerker TracesOfWar

Paul van de Water overleed op 8 december 2022 in Almere. Enkele dagen eerder was hij 69 jaar geworden. Sinds 2020 was Paul betrokken bij TracesOfWar.nl, vooral als recensent van boeken. Vele publicaties over de Tweede Wereldoorlog werden door hem zorgvuldig en kritisch belicht. Als Paul een boek het hoogste aantal sterren gaf, dan wist je dat het wel een goed boek moest zijn.

We hebben Paul ook gevolgd als schrijver van boeken over Nederlandse en Vlaamse nazi-collaborateurs en waren trots dat hij in juli 2022 promoveerde met zijn onderzoek naar radicalisering en extremisme tijdens de Duitse bezetting van Nederland.

Paul laat een indrukwekkende studie en een toegankelijke serie boeken na, maar wat hadden we graag nog veel langer gebruik mogen maken van zijn deskundigheid. We verliezen in hem een vriendelijke en intelligente vrijwilliger wiens werk hopelijk velen zal blijven inspireren om het kwaad in de mens te blijven onderzoeken.