TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

STIWOT Reizen Battlefield Tour “Oosterbeek Perimeter” 2008

Nu de Battlefield Tour naar Walcheren alweer compleet volgeboekt is durven we het wel aan. Na de succesvolle Battlefield Tour “Arnhem-Oosterbeek” van 2004 organiseert STIWOT Reizen op zondag 15 juni 2008 een vernieuwde Battlefield Tour in Oosterbeek. Tijdens deze Battlefield Tour worden de gevechten rondom de Oosterbeekse perimeter vanuit een nieuwe invalshoek belicht.




We beginnen de dag om 10.00 uur in het Airborne Museum “Hartenstein” met een korte uiteenzetting van de “Slag om Arnhem” en de rol van Oosterbeek daarin. Vanaf de trappen van Hartenstein, waarop de kogelinslagen nog goed te zien zijn, lopen we vervolgens de tuin van de villa in om te starten met de Perimeter Wandeling. Tijdens deze wandeling zullen de gevechten rondom de perimeter behandeld worden aan de hand van ooggetuigenverslagen van zowel Britse als Duitse soldaten. Deze nieuwe verhaallijn van het Airborne Museum zal tijdens de STIWOT Reizen Battlefield Tour "Oosterbeek Perimeter" haar primeur beleven!

Na de wandeling begeven we ons naar Restaurant Schoonoord om op deze historische locatie gebruik te maken van een compleet verzorgde lunch. Aansluitend keren we terug naar het Airborne Museum “Hartenstein” waar u ruimschoots de gelegenheid krijgt om met nieuwe verhalen in het achterhoofd de collectie op een andere manier te bekijken. De afsluiting van deze Battlefield Tour zal plaatsvinden op de Commonwealth War Cemetery Arnhem Oosterbeek.

Spreekt deze Battlefield Tour u wel aan? Brengt u dan een bezoek aan onze website voor meer informatie.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 23-04-2008 00:00:00