TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

vfonds steunt Comité jaarlijks met € 1 miljoen

Het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) steunt het Nationaal Comité 4 en 5 mei tot 2016 jaarlijks met € 1 miljoen. Op woensdag 26 september, voorafgaand aan de Taptoe in Rotterdam, tekenen de organisaties een intentieverklaring.

Met de investering is het vfonds ook de komende jaren de hoofdsponsor van de veertien Bevrijdingsfestivals en steunt het de fakkelcampagne Vrijheid geef je door. Tevens zal de bijdrage ingezet worden voor het zeer succesvolle project Adopteer een Monument.

Het vfonds investeert sinds jaar en dag in de Bevrijdingsfestivals. Met de nieuwe intentieverklaring wordt de samenwerking tussen het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds geïntensiveerd. ,,Het vfonds investeert in vrede”, aldus voorzitter Mr. Robert Croll. ,,Door ons te verbinden aan de initiatieven van het Nationaal Comité maken wij onze eigen doelstellingen waar en investeren we in vrede alsook in het levend houden van de herinnering aan oorlog.”

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is zeer verheugd met de financiële steun van het vfonds. Voorzitter Ir. Joan Leemhuis-Stout: “De Bevrijdingsfestivals zijn een belangrijk evenement waar één miljoen mensen op 5 mei de vrijheid vieren. De steun van het vfonds is een belangrijke bijdrage in de continuering van deze festivals. Hiermee kunnen we de inhoudelijke kwaliteit van de festivals hoog houden.”

Het vfonds verbindt zich ook aan de campagne Vrijheid geef je door die gesymboliseerd wordt door de vrijheidsfakkel van 4 en 5 mei. Robert Croll: ,,Het dragen van de fakkel op je revers agendeert 4 en 5 mei, creëert bewustzijn dat vrijheid iets is om in te investeren en verbindt mensen onderling.”

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei houdt de herinnering aan de oorlog op vele manieren levend. Een voorbeeld is het scholenproject Adopteer een Monument. Dit initiatief bestaat sinds 1985. Inmiddels hebben meer dan 1300 scholen zich hieraan verbonden. Dat aantal groeit gestaag.

Gebruikte bron(nen)