TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmusea.nl wordt na 10 jaar TracesOfWar.com

Oorlogsmusea.nl bestaat op 1 oktober 2012 precies 10 jaar. Deze website, onderdeel van Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT), biedt geïnteresseerden een overzicht van musea, begraafplaatsen, monumenten en andere bezienswaardigheden met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

Deze website begon met een overzicht van de musea en bezienswaardigheden in de Benelux en Normandië. Een jaar na de lancering stonden er net 350 artikelen online, maar na 10 jaar was dit aantal al gegroeid naar 28.000 artikelen en dit aantal groeit nog steeds. Er staan momenteel bezienswaardigheden uit meer dan 100 landen online, uit bijvoorbeeld Nederland, Engeland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

STIWOT is een zelfstandige vrijwilligersorganisatie, zonder subsidie en met een beperkt budget. Alle informatie is door de jaren heen verzameld, beoordeeld en verwerkt door meer dan 50 vrijwilligers. De artikelen en informatie van Oorlogsmusea.nl zijn kwalitatief zo goed en compleet dat deze door een groot aantal internationale organisaties worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Met de lancering van een Engelse variant van de website Oorlogsmusea.nl, genaamd WW2Museums.com, in 2004 en tevens de groei naar 28.000 artikelen werd het steeds duidelijker dat de naam Oorlogsmusea.nl de inhoud van de website niet meer dekte. STIWOT heeft dan ook besloten om beide websites per 1 oktober verder te laten gaan onder de naam TracesOfWar.com in een Nederlands en Engelstalige variant. Uiteraard wordt er voor gezorgd dat alle oude links netjes worden doorverwezen.

Hiermee zet STIWOT de volgende stap in haar steeds groter wordende informatievoorziening over de Tweede Wereldoorlog op het internet. Naast TracesOfWar.com heeft zij ook titels als Go2War2.nl, Wo2Actueel.nl en WW2Awards.com in haar portfolio.

Gebruikte bron(nen)