TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Bevrijdingsdefilé Eindhoven 2013

Na gisteren vreesden we een beetje voor het weer, het regende de hele middag maar het was gelukkig op tijd droog voor het bevrijdingsdefilé in Eindhoven. We waren er al eens in 2003, 2004 en 2005 bij. Toen nog met burgemeester Sakkers, ondertussen zit Van Gijzel er. Tijd voor een nieuw bezoek van uw reporter.

Het defilé in Eindhoven vindt elk jaar plaats om stil te staan bij de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944. Er rjiden voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog mee, er zijn re-enactors, veteranen (ook van na de Tweede Wereldoorlog), scoutinggroepen, actief dienende militairen, muziekkorpsen en nog veel meer. Traditioneel wordt het defilé afgesloten met de mannen van de Lichtjesroute, die ook deze avond gaat branden. Het bevrijdingsvuur waarmee aan het eind van de avond de fakkel wordt ontstoken wordt vanuit Bayeux door wielrenners naar Eindhoven gebracht.









Fakkeloverdracht en het defilé.





De ontsteking van de fakkel en de kransleggingen.

Op naar het herdenkingsweekend!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 18-09-2013 23:14:02