TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Dropping Renkum 2013

Vandaag zou er in Renkum zowel een dropping plaatsvinden van een aantal parachutisten op Drop Zone X als een samenkomst van voertuigen in het centrum van Renkum. De dropping stond gepland om 14:15, 'Renkum Rolling' om 15:30. Helaas werd door motorpech aan de Dakota de dropping uiteindelijk pas om 16:30 uitgevoerd, waardoor uw reporter 'Renkum Rolling' moest missen.

In de ochtend had er al een oefendropping plaatsgevonden, helaas raakten daar enkele parachutisten bij gewond. De ene liep met een mitella rond, de andere hinkte met een zere enkel. Ze waren er allebei nogal nuchter onder. De schooljeugd van Renkum had speciaal vrij gekregen, maar doordat de dropping werd uitgesteld waren de klassen helaas al weer vertrokken. Ook het publiek nam steeds verder af. Uiteindelijk zou rond half 5 de Dakota 'Drag-em-oot' zijn opwachting maken boven de heide.











De dropping werd in twee ronden gedaan, waarna de Dakota nog eenmaal laag overvloog en terugkeerde naar Eindhoven. Op naar Ede, voor de massale luchtlandingen van morgen!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 20-09-2013 21:33:17