TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Film ‘La Rafle’ in Theater de Speeldoos

De jaarlijkse filmmaand van Nationaal Monument Kamp Vught in samenwerking met Theater de Speeldoos is dit jaar vervangen door vertoning van enkele films gedurende het culturele seizoen 2013-2014.

Zo wordt op 1 april ‘La Rafle’ (De Razzia) vertoond, over één van de grootste Franse holocaust-tragedies. In de nacht van 16 juli 1942 hield de Franse politie, 9.000 man sterk, een razzia waarbij 13.000 Joden, voornamelijk ouderen, vrouwen en kinderen bijeen werden gedreven. De meesten van hen werden in het stadion Vélodrome d’Hiver in Parijs vastgehouden; velen werden naar Auschwitz gestuurd. De operatie werd door het Vichy-regime bevolen. We volgen deze tragedie door de ogen van de 10-jarige Jo Weismann.



La Rafle is gebaseerd op dezelfde historische feiten die centraal stonden in de bestseller ‘Haar naam was Sarah’. Met dit verschil: in La Rafle heeft elk personage echt bestaan. Iedere gebeurtenis in de film vond werkelijk plaats tijdens die noodlottige zomer in 1942. Dit oorlogsdrama is geregisseerd door Roselyne Bosch in 2010; hoofdrollen van o.a. Jean Reno en Mélanie Laurent (115 minuten, geschikt vanaf 12 jaar). Traditioneel worden de films, die in het teken staan van oorlog en vrede, vervolging en mensenrechten, altijd kort ingeleid door een medewerker van Nationaal Monument Kamp Vught.

De entree is 5 euro; met korting CJP/Vriend/65+ is de entree 3,50 euro. De film is geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar en begint om 20.00 uur met een korte inleiding. Reserveren is mogelijk via www.theaterdespeeldoos.nl of (073) 656 55 88, Theater de Speeldoos Vliertstraat 6 in Vught.

Gebruikte bron(nen)