TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stellingmaand bij Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-‘45

Aalsmeerderbrug – Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-‘45, gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, is ter gelegenheid van de Stellingmaand in september zowel op zaterdag als op zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Deze maand worden traditioneel extra activiteiten georganiseerd.

Verhalenmiddag
Op zondag 7 september is er een verhalenmiddag die wordt georganiseerd in samenwerking met de Cultuurcompagnie. CRASH vrijwilligers vertellen over hun passie voor het werk van CRASH ’40-’45 aan de hand van zeer persoonlijke verhalen over de luchtoorlog- en het verzet in en om Haarlemmermeer.

Open monumentenweekend
Het weekend van 13 en 14 september zijn er Open Monumentendagen en is het museum gratis toegankelijk. Op 13 september rond 11.00 uur wordt bij het museum het ‘Missing Man Salute’ monument onthuld voor de bemanning van de B-24 ‘Connie’ die op 21 juni 1944 in Haarlemmermeer neerstortte. In verband met de organisatie daarvan gaat het museum om 12.30 uur in plaats van 11.00 uur open voor publiek.

Red Ball Express
Op 27 september organiseert het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-‘45 de jaarlijkse Red Ball Express, een rondrit met authentieke legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Voor het vertrek en na terugkomst kunnen de voertuigen bij het fort bewonderd worden door het publiek.

Collectie
Wekelijks wordt gewerkt aan verbetering en verfraaiing van de presentaties in het museum. Nieuw in de vaste collectie is onder meer een presentatie van het werk van de zeer bekende Hoofddorpse luchtvaartschilder Thijs Postma. Hij heeft speciaal voor CRASH ’40-’45 een selectie gemaakt uit zijn werk over de Tweede Wereldoorlog.

Entree voor het museum kost € 3,50 voor volwassenen, €1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar, veteranen en CRASH donateurs is de toegang gratis.
Het adres is: Aalsmeerdijkdijk 460, Aalsmeerderbrug. Bezoekers moeten rekening houden met een omleiding in verband met groot onderhoud aan de brug over de Ringvaart bij Aalsmeer.

Gebruikte bron(nen)