TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Bevrijdingsdefilé Eindhoven 2015

Gisteren op 18 september werd in Eindhoven 71 jaar bevrijding wederom groots gevierd. Het bevrijdingsvuur een paar dagen geleden opgehaald in Bayeux Frankrijk werd, via de route die onze bevrijders ook hebben afgelegd, het vuur in estafettevorm naar de Nederlandse grens gebracht. Vanaf de grens wordt de groep vergezeld door verschillende historische voertuigen en re-enactors. Terwijl ik soms wel heel letterlijk tegemoet gereden werd voelde ik de eerste druppels, hoort dat bij de Eindhovense herdenking? 71 Jaar geleden was het tenslotte schitterend weer.

Terwijl de voertuigen richting het 18 Septemberplein rijden maak ik een extra rondje in de stad en verbaas me telkens weer hoeveel mensen langs de kant van de weg staan en hun weg vinden naar het Stadhuisplein. Ook dit jaar zijn er verschillende groepen aanwezig. Van vaandeldragers, tot verschillende scoutinggroepen. Het plein staat vol de sfeer is prachtig en bij de lichte trilling in de stem van burgemeester Van Gijzel als hij één van de veteranen toespreekt hoor je een zacht geroezemoes. Je hoort en voelt de dankbaarheid ook wanneer het wederom begint te regenen. Het bevrijdingsvuur en de Lichtjesroute zijn nog tot 8 oktober te bewonderen.









Gebruikte bron(nen)