Zaterdag 5 maart 2016 Spitfiredag bij Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-‘45

Aalsmeerderbrug - Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 organiseert zaterdag 5 maart aanstaande de jaarlijkse Spitfiredag. Het is alweer de negende keer dat dit evenement plaats vind. We herdenken tevens dat het precies 80 jaar geleden is dat het prototype van dit gevechtsvliegtuig, de Spitifre, in 1936 voor het eerst het luchtruim koos.Deze dag draait zeker ook om de Spitfire met code 3W-S, die in ons museum is te bewonderen. In 2003 kwam deze naar ons museum en na een uitgebreide sponsoractie werd deze eigendom van de stichting. Sindsdien is het een publiekstrekker binnen onze collectie en de tentoonstellingen rond de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers kunnen oog in oog staat met deze legende in onze Spitfirehal.

Lezing, boeken en vliegtuigmodellenmarkt
Het is inmiddels ook al traditie dat er tijdens de jaarlijkse Spitfiredag een tweedehands boeken en vliegtuigmodellen markt wordt gehouden. De opbrengst komt ten goede aan het werk van het museum. Voor iedereen wat wils. Veel modellen en boeken al voor € 1,-- per stuk.

Naast de boekenmarkt en de openstelling van de Spitfire hal is er om 13.00 een lezing over de Spitfire door Hans Walrecht. Deze is gratis toegankelijk voor bezoekers van ons museum.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)