STIWOT Reizen Battlefield Tour "Ardennenoffensief" - 22 t/m 25 september 2016

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september 2016 organiseert STIWOT Reizen een Nederlands gesproken Battlefield Tour in het teken van het Ardennenoffensief. Tijdens deze Battlefield Tour bezoekt u onder deskundige begeleiding de voormalige slagvelden waar in de winter van 1944 het Ardennenoffensief werd uitgevochten. De inschrijving op onze website is nu geopendEen soortgelijke Battlefield Tour is door STIWOT Reizen ook in 2015 georganiseerd, klik hier voor het reisverslag van 2015 op onze website WO2Actueel.

Globaal programma
Dag 1 - Inleiding op het Ardennenoffensief

Vertrek per touringcar naar de Ardennen. Onderweg brengen we een bezoek aan de Amerikaanse Militaire begraafplaats van Henri Chapelle waar 7.989 gesneuvelde Amerikaanse militairen rusten. In Bastogne bezoeken we het vernieuwde Bastogne War Museum en het Mardasson.

Dag 2 - In het spoor van Kampfgruppe Peiper
Vandaag rijden we naar de Duits / Belgische grens waar in december 1944 de aanval van Kampfgruppe Peiper van start ging. In het spoor van de Kamfgruppe arriveren we uiteindelijk in La Gleize, waar een Duitse KŲnigstiger tank nog altijd het eindpunt van Kampfgruppe Peiper markeert.

Dag 3 - De omsingeling van Bastogne
Vandaag richten we ons op Bastogne zelf. Allereerst bespreken we de Duitse opmars in de richting van Bastogne en de aankomst van de 101st Airborne Division. We zien de schuttersputjes van de parachutisten en bezoeken onder andere de Bastogne Barracks.

Dag 4 - Het einde van het Duitse offensief
Net buiten Bastogne zien we het punt waar Amerikaanse troepen onder commando van generaal Patton de omsingeling van Bastogne doorbraken. Als afsluiting staan we op de Duitse begraafplaats in Recogne stil bij de Duitse verliezen. Vervolgens vertrekken we per touringcar richting Nederland.

Deze STIWOT Reizen Battlefield Tour zal plaatsvinden van donderdag 22 tot en met zondag 25 september 2016. We vertrekken op donderdag 22 september 2016 om 10:00 uur per touringcar vanaf NS Station Veenendaal - De Klomp.

Spreekt deze STIWOT Reizen Battlefield Tour u wel aan? Ga dan naar onze website voor het gehele programma en de mogelijkheid tot inschrijven!

Gebruikte bron(nen)