Nieuw boek: ‘Kampfgruppe Walther and Panzerbrigade 107’

Op 27 november verschijnt het nieuwste boek van Jack Didden (tekst) en Maarten Swarts (vormgeving). Dit boek, getiteld ‘Kampfgruppe Walther and Panzerbrigade 107’, vertelt het verhaal van deze Duitse geïmproviseerde eenheid die opgericht werd om de brug bij Lommel, de bekende Joe’s Bridge, te heroveren.Die opzet mislukte en de Kampfgruppe raakte verwikkeld bij de strijd om de zogenaamde Corridor, de geallieerde aanvoerroute naar Nijmegen tijdens operatie Market Garden. Zware gevechten bij Son, Nuenen en Veghel waren het gevolg. Daarna blokkeerde de groep de geallieerde pogingen om de Peel te zuiveren wat resulteerde in uiterst bloedige gevechten bij met name Overloon en Venray.

De auteurs hebben veel nieuwe informatie boven water gekregen en de bestaande literatuur moet drastisch worden herzien. De strijd wordt beschreven van dag tot dag en van beide kanten en bevat verrassende details.

Ook biedt het boek veel nog nooit eerder gepubliceerde foto’s. Tot 27 november kan het boek nog met korting worden aangeschaft. Meer informatie hierover en over de inhoud kan worden gevonden op de website van de auteurs via onderstaande link.

Gebruikte bron(nen)