TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boekpresentatie op zaterdag 7 januari 2017 bij het Luchtoorlog– en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45

Officiële presentatie van het boek ‘Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog’ Nieuw Vennep en de Haarlemmermeer 1939-1945, zal plaats vinden op
zaterdag 7 januari 2017 in het Luchtoorlog– en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45. Aanvangstijd presentatie is 12.00 uur.


De schrijver van het boek Joost Klootwijk, geboren in Nieuw Vennep, raakte al vroeg geïnteresseerd in de gedurende de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuigen. Voor Joost, als jongen van 7 toen de oorlog uitbrak, werd de periode van 1940-1945 een heel indrukwekkende periode. De opwindende en veelal dramatische gebeurtenissen zou hij nooit vergeten. In de periode vanaf 1970 begon hij met het onderzoek naar de luchtoorlog boven de Haarlemmermeer.

Joost Klootwijk was bij het Luchtoorlog– en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 een gedreven en enthousiaste vrijwilliger en als ‘senior onderzoeker’ en grote informatiebron van wat er in WO2 in de Haarlemmermeer is gebeurd. Zijn onderzoeken binnen maar ook buiten de polder maakte hem tot een wandelende encyclopedie. Joost overleed helaas na een kort ziekbed op 15 april 2016. Zijn nauwgezette onderzoeken zijn door hem gedetailleerd opgeschreven. Zij vormen de basis van dit unieke boek.

Het boek zal worden geïntroduceerd door zijn zoon Hans Klootwijk die het boek verder heeft afgemaakt en ervoor heeft gezorgd dat het werk van zijn vader niet verloren is gegaan, maar onderdeel wordt van een belangrijk stuk geschiedenis van de Haarlemmermeer. De overhandiging van het eerste exemplaar zal zijn aan de heer David Atkins van de Royal Air Force Association (RAFA)

Het boek zal in het museum op deze dag van de presentatie voor belangstellenden te koop zijn voor éénmalige speciale introductie prijs van € 17.50 en kan worden gesigneerd door Hans Klootwijk.

Deze presentatie vindt plaats in het Luchtoorlog– en Verzetsmuseum CRASH ’40-’455, gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460 te Aalsmeerderbrug. Het museum is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang tot het museum is € 3.50 p.p., kinderen van 6 tot 12 jaar € 1,50, donateurs, kinderen tot 6 jaar en veteranen hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)