Führer der Schnellboote: Commandobunker V149

Deze Führer der Schnellboote, Commandobunker V149, had het bevel over de motortorpedoboten en viel rechtstreeks onder het opperbevel van de zeemacht. In Scheveningen was ook het hoofdkwartier gevestigd. De commandobunker, onder de grond in het Belvédèrepark, was via verschillende gangen met andere bunkers binnen het complex verbonden. De vrijwilligers van Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen vertellen je alles over de bijzondere geschiedenis van dit bouwwerk.Deze enorme bunker ligt nu nog verstopt onder het gras. Speciaal voor de Bunkerdag maken we hem open zodat jij er een kijkje kan nemen. De naastgelegen kleinere commandopost van het type 601 wordt ook uitgegraven en zal voor het eerst te bezoeken zijn.

Tijdens de wandeling van Het Gilde krijgen we een indruk van deze omvangrijke verdedigingswerken. De wandeling vertrekt vanaf de Fúhrer der Schnellboote en start om 10, 11, 12 en 13 uur.

Kinderen worden vermaakt door de re-enactmentgroep Men of Honor. Zij organiseren activiteiten als het vlaggenspel en het ontcijferen van Morsecode.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Bunkerdag
  • Gepubliceerd op: 25-04-2017 17:33:23