Winactie: De tatoeŽerder van Auschwitz

Deze maand verscheen bij uitgeverij HarperCollins de roman ďDe tatoeŽerder van AuschwitzĒ, het waargebeurde verhaal van de uitzonderlijke liefde tussen gevangene 32407 en 34902. STIWOT mag vijf exemplaren verloten.

Het enige dat u hoeft te doen om kans te maken op dit boek is een e-mail versturen naar quiz@go2war2.nl met vermelding van ďWinactie De tatoeŽerderĒ en uw adres. Deelnemen kan tot 14 februari. Winnaars ontvangen van ons bericht.Over het boek:
In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot 'Tštowierer', tatoeŽerder. TweeŽnhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 34902. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita's dood durft Lale hun uitzonderlijke overleversverhaal te delen.

De tatoeŽerder van Auschwitz
het waargebeurde verhaal van de uitzonderlijke liefde tussen gevangene 32407 en 34902
ISBN: 9789402700510
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
De tatoeŽerder van Auschwitz

Gebruikte bron(nen)