TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

The Paper Trail: post in Nederland en zijn koloniën tijdens WO2.

Het boek 'The Paper Trail' van Kees Adema en Jeffrey Groeneveld vertelt de geschiedenis van Nederland en zijn koloniën tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de hand van postmateriaal.

Op 30 maart 2018 is dit ruim 700 pagina’s tellende boek over Nederland en de overzeese gebiedsdelen tijdens de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd. Aan de hand van poststukken, brieven, foto’s en andere papieren bronnen vertellen de auteurs het verhaal van de oorlog vanuit een sociaal-filatelistisch perspectief.

Dankzij de medewerking van talloze verzamelaars en instellingen is dit een uniek document geworden met vele, voor het grote publiek onbekende illustraties en verhalen.

Het geheel in kleur uitgevoerde boek met harde kaft en stofomslag wordt uitgegeven door de Royal Philatelic Society London. De prijs van deze Engelstalige uitgave bedraagt €74 voor leden van de RPSL en €81 voor niet-leden (exclusief verzendkosten) en kan besteld door een mailtje te sturen naar jeffreygroeneveld@hotmail.com

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Jeffrey Groeneveld
  • Gepubliceerd op: 08-05-2018 14:15:34