TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Win nu het boek “Canada en Noord-Brabant, Een band voor altijd”

In samenwerking met uitgeverij Aspekt presenteert STIWOT aan de bezoekers van Go2War2.nl, Stiwot.nl en Tweede-Wereldoorlog.nl een prijsvraag over de bevrijding van Nederland waarbij vijf exemplaren van het boek “Canada en Noord-Brabant, Een band voor altijd” van Jan A.F.M. Luijten te winnen zijn.

U kunt aan deze prijsvraag meedoen tot en met 30 juni 2006. Na deelname ontvangt u direct een bevestiging met daarop de hoeveelheid door u goed beantwoorde vragen. Onder de deelnemers die alle vragen correct beantwoorden, zullen de vijf boeken vervolgens verloot worden.

De deelnametermijn van deze prijsvraag is inmiddels verstreken!
De winnaars worden in de nieuwsbrief bekend gemaakt.






Over het boek:
De bevrijding van Noord-Brabant door de Canadese strijdkrachten in 1944 is een vrijwel onbekend facet van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Tevergeefs zal men in de standaardwerken zoeken naar gedetailleerde informatie over deze gebeurtenissen.

Dat is opmerkelijk want de oorlog in Noord-Brabant kenmerkte zich door verbeten gevechten en belangrijke strategische beslissingen. Dr. Jan A.F.M. Luijten, neuroloog - psychiater, maakte de oorlog in Bergen op Zoom persoonlijk mee. Alle jaren sindsdien is zijn fascinatie voor deze gebeurtenissen blijven bestaan en nu heeft hij aan de hand van grondig onderzoek de geschiedenis van deze strijd gedetailleerd en met kennis van zaken uit de doeken gedaan.

Hiervoor heeft de auteur zich zowel in Geallieerde als in Duitse bronnen verdiept, alsmede het nodige veldwerk verricht. Dit alles biedt een goed inzicht in de aangrijpende gebeurtenissen in deze regio, de belangen die op het spel stonden en het hoe en waarom van het handelen van de commandanten.
De gevechten in het gebied versterken tot de dag van vandaag de emotionele banden tussen Canada en Noord-Brabant, een relatie die Dr. Luijten terecht typeert als een band voor altijd.

Extra informatie:
Ingenaaid, 76 pagina's
Met illustraties
Verschenen: augustus 2002
Gewicht: 171 gram
Formaat: 213 x 137 x 7 mm
Uitgeverij Aspekt B.V.
Prijs Euro 14.98

Uitgeverij Aspekt:
Uitgeverij Aspekt heeft een uitgebreid en gevarieerd assortiment boeken over de Tweede Wereldoorlog uitgegeven. Hun collectie boeken hierover is nog altijd groeiende. Voor meer informatie over de boeken over de Tweede Wereldoorlog van uitgeverij Aspekt adviseren wij u om een bezoekje te brengen aan de speciale themapagina op hun website.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 09-05-2006 00:00:00