TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Win nu het boek “Voorbij Band of Brothers” van Dick Winters

In samenwerking met uitgeverij De Boekerij presenteert STIWOT aan de bezoekers van Go2War2.nl, Stiwot.nl en Tweede-Wereldoorlog.nl een quiz over majoor Dick Winters en het 506th Parachute Infantry Regiment van de U.S. 101st Airborne Division. Door deel te nemen aan deze quiz maakt u kans op het winnen van een exemplaar van het boek “Voorbij Band of Brothers” van Dick Winters.

U kunt aan deze prijsvraag meedoen tot en met 1 oktober 2006. Na deelname ontvangt u direct een bevestiging met daarop de hoeveelheid door u goed beantwoorde vragen. Onder de deelnemers die alle vragen correct beantwoorden, zal het boek vervolgens verloot worden.

De deelnametermijn is inmiddels verstreken. Klik hier voor de juiste antwoorden. In totaal deden 115 mensen mee aan deze prijsvraag. 37 deelnemers beantwoorden de prijsvraag geheel foutloos. De winnaar wordt bekend gemaakt in de volgende nieuwsbrief.



Over het boek:
Tijdens operatie Overlord in Normandië voerde Dick Winters het commando over Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment. Hij leidde hen vervolgens langs de grote veldslagen van de Tweede Wereldoorlog tot de verovering van Hitlers Adelaarsnest. Winters klom op tot de rang van majoor.

Nadat hij en zijn soldaten vereeuwigd waren in het boek “Band of Brothers” van Stephen Ambrose en de gelijknamige tv-serie van Steven Spielberg en Tom Hanks, verbreekt Dick Winters met dit boek voor het eerst in zestig jaar het zwijgen om zelf zíjn verhaal te vertellen.

Grote delen van “Voorbij Band of Brothers” zijn gebaseerd op nooit eerder gepubliceerd materiaal van Dick Winters zelf en van zijn medestrijders. Het boek bevat ook unieke foto’s uit zijn persoonlijke collectie.

Extra informatie:
Imprint: Uitgeverij M
Uitvoering: Paperback, 368 blz.
Oorspronkelijke titel: Beyond Band of Brothers
Verschijnt: september 2006 (reeds verschenen)
Vertaling: Paul de Vries
ISBN: 9022545261

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 07-09-2006 00:00:00