TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Winnaars prijsvraag "Indigènes" zijn bekend!

Sinds 18 januari draait de speelfilm “Indigènes” van Rachid Bouchareb in de Nederlandse filmtheaters. Filmdistributeur Independent Films stelde vijf keer twee vrijkaarten beschikbaar aan de deelnemers aan een korte quiz op Go2War2.

178 mensen deden mee aan deze quiz. Onder de 155 deelnemers die alle vragen correct beantwoord hadden, hebben we de kaartjes verloot. Hieronder de winnaars:

  • Marjan Brouwer

  • Paul Bokkinga

  • Elly van Dongen

  • J.M. Sinke

  • E. Grimme

Zij zullen de kaartjes spoedig van ons ontvangen!



Over de film:

1943. Terwijl Frankrijk zich tracht te bevrijden van het Nazi-juk, proberen vier Noord-Afrikaanse soldaten – de “indigènes” van het eerste Franse leger - te overleven. Said, Abdelkader, Messaoud en Yassir zijn nog nooit in Frankrijk geweest, maar omdat het oorlog is, nemen ze samen met 130.000 andere immigranten dienst in het Franse leger om het ‘moederland’ te bevrijden. Geld, liefde voor Frankrijk of voor het Franse leger, geloof in vrijheid en gelijkheid... hun motivatie is verschillend maar het doel is hetzelfde, Frankrijk bevrijden van de Nazi’s.

Deze helden boeken overwinningen in Italië, in de Provence en in de Vogezen en staan zelfs in hun eentje in een dorp in de Elzas tegenover een heel Duits bataljon. Maar na de oorlog lijkt Frankrijk hen al snel te vergeten en komen we hun namen dan ook in geen enkel geschiedenisboek meer tegen.

Credits:

Regisseur: Rachid Bouchareb
Cast: Jamel Debbouze, Samy Naceri, Roschdy Zem. Sami Bouajila
Genre: drama/ oorlog
Kijkwijzer:
Speelduur: 128 min.
Releasedatum: 18-01-2007
Distributeur: Independent Films
Website: www.tadrart.com

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 04-01-2007 00:00:00