Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Cadan, Lawrence Leslie

Geboortedatum:
25 november 1919 (Murchison, Australie)
Dienstnummer:
033097
Nationaliteit:
Australische (1901-heden, Federaal Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 77 Squadron, Royal Australian Air Force
Toegekend op:
3 oktober 1952
Aanbeveling:
Flight Lieutenant L.L. Cadan heeft in totaal 116 operationele vluchten gemaakt in Mustangs en Meteors ter ondersteuning van de VN troepen in Korea. Hij heeft zijn aanvallen fel en vastberaden uitgevoerd en zijn plichtsbesef en persoonlijk voorbeeld kwamen overeen met de beste tradities van de RAAF.
Mentioned in Dispatches
Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 77 Squadron, Royal Australian Air Force
Toegekend op:
30 oktober 1953
Air Medal (AM)
Aanbeveling:
F/Lt Lawrence L. Cadan, 77th Interceptor Fighter Squadron, 4th Fighter Interceptor Group onderscheidde zich door waardevolle prestaties tijdens luchtgevechten, vliegend in de Meteor Mk VIII tegen de vijand in Noord-Korea van 28 maart tot 7 september 1951. Vaak vechtend tegen een overmacht van sterke vijandelijke straaljagers droeg hij met zijn moed, zijn agressie en tactische vaardigheden aanzienlijk bij aan de succesvolle voltooing van de hem opgedragen missie. De moed van F/Lt Cadan, zijn bedrevenheid en plichtsbesef bij deze gelegenheden strekken hem en de RAAF tot grote eer.

Bronnen

Foto