TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hesson, James Frank

Geboortedatum:
21 november 1906 (Pennsylvania, Verenigde Staten)
Dienstnummer:
2 432 686
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

James Frank Hesson raakte in krijgsgevangenschap. Hij werd onder andere vastgehouden in Osaka Main Camp Chikko Osaka 34 135.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Aviation Machinist's Mate 1st Class
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 211 (VMF-211), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot toegevoegd aan Marine Fighting Squadron TWO HUNDRED ELEVEN (VMF-211), tijdens de verdediging van het eiland Wake tegen veel sterkere vijandelijke Japanse troepen op 23 december 1941. Aviation Machinist's Mate First Class Hesson bewapende zich ondanks eerder opgelopen verwondingen met een submachinegeweer en handgranaten en voegde zich bij het gevecht tegen vijandelijke landingstroepen nadat alle Amerikaanse vliegtuigen waren verwoest. Hoewel hij weer gewond raakte door geweervuur en scherven van handgranaten dreef hij alleen twee vastberaden bestormingen door vijandelijke troepen terug waarbij hij enkele van de invallers doodde en door zijn moedige actie belette hij de vijand de flank van zijn eigen linie te overrompelen. Aviation Machinist's Mate First Class Hesson’s onverwoestbare vechtlust, zijn onwankelbare moed en zijn hardnekkigheid onder onoverkomelijke moeilijkheden verlengde de verdediging van Wake in de eerste fase van de strijd en zijn dappere plichtsbesef gedurende de actie paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Aviation Machinist's Mate 1st Class
Eenheid:
Pilot, Marine Fighting Squadron 211 (VMF-211), U.S. Navy
Aviation Machinist's Mate First Class James Frank Hesson werd krijgsgevangen genomen door de JApanners na de val van Wake Eiland op 23 december 1941 en werd krijgsgevangen gehouden tot hij aan het einde van de oorlog onder Amerikaanse controle terugkeerde.
Prisoner of War Medal

Bronnen

Foto