De website is nu nog groter en beter geworden! WW2Awards.com is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu zijn de secties Personen en Onderscheidingen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Fulmer, Edward Simons

Geboortedatum:
6 april 1919 (East-Syracuse, New York)
Overlijdensdatum:
31 december 2017
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Luitenant
Eenheid:
U.S. Army Air Force
Toegekend op:
17 oktober 1946
Samenvatting:
Heeft zich in den strijd door het bedrijven van uitstekende daden van moed, beleid en trouw op de volgende wijze onderscheiden: Op 18 September 1944 deed hij als tweede piloot van een machine van het C.-47 type dienst bij den inval uit de lucht in Nederland. Het vliegtuig van Lieutenant Fulmer, beladen met een voltallige afdeeling parachutetroepen en een hoeveelheid zeer ontplofbare stoffen, werd zwaar beschadigd door afweervuur van de Duitschers waardoor de piloot bewusteloos geraakte en een hevige brand ontsond. Het stuur van de machine overnemend, bleef hij standvastig op zijn post, terwijl intusschen de parachute-troepen en de bemanning zich, door uit het vliegtuig te springen, konden redden. Ondanks ernstige brandwonden aan het gelaat, nek, rug en armen wist hij zijn machine op het land te zetten in een heldhaftige poging om het leven van den bewusteloozen piloo te redden. Lieutenant Fulmer heeft hierbij buitengewone heldhafigheid getoond en daarij zij eigen veiligheid niet geteld.
Bijzonderheden:
K.B.no.26
Ridder vierde klasse der Militaire Willems Orde (MWO.4)

Bronnen

  • http://www.onderscheidingen.nl Maalderink p.272

Nieuws

25mrt

Lezing biografieŽn van de twee oudste Ridders der Militaire Willems-Orde

Op 17 maart verschenen er twee nieuwe boeken van Laurens van Aggelen. Twee beknopte biografieŽn (Nederlands/Engels) over de twee oudste Ridders der Militaire Willems-Orde, te weten de 101-jarige Britse majoor b.d. Ken Mayhew en de op 31 december j.l. overleden Amerikaanse tweede luitenant b.d. Ed Fulmer.

Lees meer

jan2018

Held uit de Tweede Wereldoorlog overleden

Een van de laatste oorlogshelden van ons land, Edward Fulmer, is overleden. Fulmer was in de Tweede Wereldoorlog een vlieger tijdens de slag om Arnhem.

Lees meer