Packe, Michael St. John

Geboortedatum:
21 augustus 1916 (Upperton/West Sussex, Groot-BrittanniŽ)
Overlijdensdatum:
20 december 1978 (St. Anne/Aldernay, Groot-BrittanniŽ)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 66968.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Temporary Major) (acting. Lieutenant-Colonel)
Eenheid:
Royal Army Service Corps
Toegekend op:
24 augustus 1944
Samenvatting:
Aanbeveling:
Lieutenant-Colonel Packe nam in november 1943 het bevel over de Divisional RASC over en was verantwoordelijk voor de reorganisatie tot op het huidige peil vereist voor luchtlandingstroepen. Hij heeft bij zijn werk voortdurend het hoogst mogelijk niveau gehandhaafd. Dit werk werd volledig uitgeprobeerd tijdens de vele verplaatsingen, voorafgaand aan de operatie bij Arnhem, voor ongeveer 15 operaties gedurende 1944 die wel werden voorbereid maar niet uitgevoerd. Gedurende de operatie bij Arnhem waren zijn regelingen voor de bevoorrading uitmuntend en er werd volledig gebruik gemaakt van de ontvangen voorraden. Ondanks de omstandigheden en het vijandelijke vuur was Colonel Packe onvermoeibaar in zijn pogingen de troepen te blijven bevoorraden. Vanwege de zware verliezen tijdens deze operatie moest Lieutenant-Colonel Packe nogmaals de hele Divisional RASC opzetten, reoganiseren en opleiden. Hij liet zich echter niet afschrikken door de vele moeilijkheden die er waren en hij slaagde er met een onvermoeibaar enthousiasme in, zijn eenheden op het niveau van efficiŽncy te brengen dat vereist was voor luchtlandingstroepen.
Op 6 mei 1945 kreeg de Divisie 48 uur de tijd voor een verplaatsing naar Noorwegen, startend vanaf vliegvelden in de zuidelijke, oostelijke en noordelijke commandoís en landend in Oslo en Stavanger. Dat vroeg nogmaals de hoogste graad van werk en efficiŽncy van het RASC bij de verplaatsing van personeel met beperkte transportmogelijkheden naar de wijd verspreide vliegvelden en het voorbereiden van het onderhoud en de herbevoorrading op twee plaatsen in Noorwegen. Wederom werd dit met volledig succes uitgevoerd. Bij aankomst in Noorwegen nam hij de eerste drie weken de plichten van de DOST waar, hetgeen inhield het onderhoud van alle Geallieerde troepen in Noorwegen, het inrichten van opslagplaatsen voor voorraden en het ontvangen van voorraden en POL van de eerste twee konvooien, dat werd allemaal gedaan door een voorlopig HQ RASC en de Light Composite Company RASC die door de lucht arriveerde, aangevuld met Duitse transportvliegtuigen.
Het uitmuntende werk van Lieutenant-Colonel Packe, zijn opgewekte humeur en zijn tomeloze energie bij zowel de gevechten als bij de voorbereiding op operaties heeft hem altijd het respect van zowel zijn meerderen als zijn minderen opgeleverd.
Officer of the Order of the British Empire (OBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Colonel (Waarnemend Kolonel)
Eenheid:
Royal Army Service Corps.
Toegekend op:
20 januari 1947
Uitgereikt voor:
Operatie Market Garden
Bronzen Kruis (BK)
Samenvatting:
Aanbeveling:
Deze officier was commandant van het Divisional RASC gedurende de slag om Arnhem tussen 17 en 25 september 1944. De divisie werd gedurende deze periode vanuit de lucht bevoorraad en vanwege vijandelijke activiteiten en het beperkte gebied waarin de divisie vocht was het verzamelen van deze voorraden een riskante zaak. Colonel Packe organiseerde en leidde het verzamelen zodanig zodat ondanks het zware vijandelijk vuur en de moeilijke omstandigheden het merendeel van de voorraden dat binnen of vlak bij het gebied van de divisie werd gedropt werd binnen gehaald en verdeeld.
Bijzonderheden:
Koninklijk Besluit no. 29 van 31 juli 1945.

Bronnen