TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Unknown Soldier

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Op vele begraafplaatsen kan men graven ontdekken zonder naam op de grafsteen en met de tekst "Unknown Soldier" of "Known only to God".
De "Onbekende Soldaat" wordt daarnaast veel centraal geŽerd door het bijleggen van een lichaam van een onbekende soldaat in een speciaal graf of Mausoleum.

De Verenigde Staten heeft op de National Cemetery te Arlington, Virginia in het Memorial Amphitheater een onbekende soldaat te ruste gelegd waarmee alle onbekende en vermiste soldaten van het Amerikaanse Leger worden geŽerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Unknown (Onbekend)
Eenheid:
U.S. Armed Forces (Amerikaanse Strijdkrachten)
Toegekend op:
9 maart 1948
Aanbeveling:

Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid en meer dan buitengewone plichtsbetrachting met gevaar voor eigen leven.

Een Wet die de President de bevoegdheid verleent de Medal of Honor toe te kennen aan de onbekende Amerikaan die omkwam terwijl hij overzee diende bij de strijdkrachten van de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uit te voeren door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden der Verenigde Staten, in vergadering bijeen, dat de President hierbij de bevoegdheid krijgt en wordt opgedragen een Medal of Honor toe te kennen aan de onbekende Amerikaan die omkwam terwijl hij overzee diende bij de strijdkrachten van de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog en die begraven zal liggen in het Memorial Amphitheater van de Nationale Begraafplaats in Arlington, Virginia; aldus opgedragen bij Besluit van 24 juni 1946, Openbare Wet 438, 79ste Congres.

Goedgekeurd 9 maart 1948, Public Law 438, Seventy-ninth Congress.
Medal of Honor

Bronnen

Foto