TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Conger, Almon Noah, Jr.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician Fifth Grade (Ass. chirurg)
Eenheid:
Medical Detachment, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Medical Detachment, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President en onder de bepalingen van Sec. I, Cir. 32, Hq. ETO US Army, 20 Mar. 1944, zoals gewijzigd bij Sec. I, Cir. 56, Hq. ETO US Army, van 27 mei 1944, wordt een Distinguished Service Cross toegekend aan Almon N. Conger, Jr., 39457112, Medical Department, Medical Detachment, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties op 26 februari 1945 in Duitsland. Onder zwaar vuur van vijandelijke kleine wapens en met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid, verliet Technician Conger, assistant chirurg, vrijwillig de betrekkelijke veiligheid van zijn dekking om eerste te hulp te verlenen aan de gewonden. Terwijl hij daarmee bezig was werd hij aan zijn rug gewond maar ondanks zijn eigen verwonding ging Technician Conger om de gewonden nog meer te beschermen tussen hen en het striemende vuur liggen. Het uitzonderlijke heldendom en de dappere actie van Technician Conger strekken hem tot grote eer en zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Hij trad in Washington in militaire dienst.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 129 (1945).
De actie vond plaats nabij de Duitse plaats Hilfarth in de Rijnprovincie.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto