TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nouchi, Wataru

Geboortedatum:
(Hawaï, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Company C, 100th Infantry Battalion, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
29 april 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, de Silver Star toe te kennen aan Corporal Wataru Nouchi (ASN: 30101327), US Army, wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend bij Company C, 100th Infantry Battalion (Separate), toegevoegd aan de 34th Infantry Division op 29 november 1943 in de omgeving van Colli in Italië. Nadat hij opdracht had gekregen, een vijandelijk mitrailleurnest op Hill 920 uit te schakelen, kroop Corporal Nouchi, Assistant Squad Leader, met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid en onder zwaar vijandelijk vuur tot binnen 10 meter van de vijandeijke stelling alvorens het vuur te openen. Met zijn vuur doodde hij drie man van de vijandelijke bemanning en toen de twee overgebleven Duitsers zijn vuur beantwoordden gooide Cpl. Nouchi handgranten naar hen toe waardoor hij ze dwong te vluchten. Met zijn acties stelde hij zijn peloton in staat sleutelposities op de heuvel in te nemen en droeg hij aanzienlijk bij aan het slagen van de operatie. Cpl. Nouchi’s moed en kalmte onder vuur waren voorbeeldig en strekten de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot eer.

Headquarters, 34th Infantry Division, General Orders No. 28 (29 april 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Ankrum, H.R., Dogfaces Who Smiled Through Tears – The 34th Red Bull Infantry Division and attached 100th (Hawaiian) Battalion and 442nd “Go for Broke” Regimental Combat Team in World War II 1941-1945, Graphic Publishing Company, Lake Mills, Iowa, USA, 1987
    - Military Times.com

Foto