TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bouchard, Rolland

Dienstnummer:
E.46952
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Gunner (Soldaat)
Eenheid:
76th Battery, 17th Canadian Field Regiment RCA, 5th Canadian (Armoured) Division, Canadian Army
Toegekend op:
11 oktober 1945
Aanbeveling:
"In de nacht van 16 op 17 april 1945 in Otterloo viel de vijand de commandopost van 76 batterij aan en overrompelde die; ze staken het gebouw in brand, vernielden de radio's en verbraken de communicatie met het regimentshoofdkwartier. Schutter Bouchard was zich van de ernst van de situatie bewust en omdat nieuws over een aanval zo snel mogelijk naar de infanterie moest, sprong hij in zijn ongepantserde 1,5 tonner en reed naar het hoofdkwartier van het infanteriebataljon, 1.200 metrer verderop.

Tegen deze tijd had de vijand zich aan beide kanten van de weg ingegraven over een afstand van 400 meter. Met volledige minachting voor het mitrailleur- en geweervuur van de vijand en gedreven door de gedachte dat hij er doorheen moest komen reed hij door. De vlammen sloegen uit beide kanten van het voertuig terwijl hij doorreed en al gauw stond het hele voertuig in brand. Hij negeerde het gevaar van een dreigende explosie en toen hij op het hoofdkwartier aankwam gaf hij als eerste een duidelijk beeld van de ernstige situatie.

Deze man stelde met zijn persoonlijk initiatief, zijn grote plichtsbesef en minachting voor gevaar een uitstekend voorbeeld aan zijn kameraden en bracht heldere en duidelijke informatie over die essentieel was voor de verdediging van Otterloo."
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto