TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sévigny, Joseph Georges

Geboortedatum:
5 oktober 1913
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
Company C, 1st Battalion, Le Régiment de la Chaudière, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 6 juni 1944 opereerde C Company onder bevel van Major Georges Sévigny als voorste dekking voor het Régiment de la Chaudière tijdens de opmars door de dorpen Bény-sur-Mer, Basly en Colomby-sur-Thaon naar het uiteindelijke doel van de brigade dat laat op de avond van D-Day werd bereikt.
Tijdens deze rit van ongeveer 4 kilometer langs dorpen die sterk werden verdedigd door infanterie lag de compagnie voortdurend onder vuur.
Major Sévigny was de hele tijd ver vooruit bij zijn voorste troepen en leidde de operaties van zijn compagnie op zo’n manier dat de dorpen niet alleen werden veroverd maar met zijn goede tactiek en agressieve actie was hij een grote steun voor zijn bataljonscommandant zodat die zijn uiteindelijke doel kon bereiken met een minimum aan verliezen.
Major Sévigny toonde zich dapper, vindingrijk en oordeelkundig. Hij vormde een opmerkelijk voorbeeld voor zijn mannen tijdens hun vuurdoop waarin hij persoonlijke moed toonde en door zijn moedige acties aanzienlijk bijdroeg aan het succes van zijn bataljon bij het bereiken van het doel en het behouden daarvan gedurende de eerste nacht.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto