TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Deadman, Ronald Ernest

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Corporal (Waarnemend Korporaal)
Eenheid:
No. 4 Section, No. 8 Platoon, A Company, 1st Battalion, The Royal Canadian Regiment, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division
Toegekend op:
16 november 1944
Aanbeveling:
In de middag van 17 mei 1944 tijdens de aanval door A Company, Royal Canadian Regiment op het zwaar verdedigde punt 59 (Kaartreferentie 802133) in de Gustav linie. No.4 sectie van No. 8 peloton stond onder commando van Private (Acting Lance-Corporal) Ronald Earnest Deadman. Deze N.C.O. toonde volledige minachting voor eigen veiligheiud en leidde zijn sectie diep tussen de vijanden en viel ze van drie kanten aan. Toen hij een 75mm zelf-rijdend kanon ontdekte ongeveer 200 meter verderop dat een andere sectie van No. 8 peloton beschoot liet hij een 2Ē mortier halen. Hij stond toen rechtop op de rand van een bomkrater die door No. 4 sectie werd bezet en in het volle zicht van de vijand vuurde hij de mortier vanaf de schouder en bracht het kanon tot zwijgen. Door deze actie vergemakkelijkte hij de verdere voortgang van zijn compagnie. Gedurende deze hele aanval toonde deze N.C.O. een hoog peil van moed, initiatief en een complete minachting voor eigen veiligheid.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto