TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Verstegen, Antoon

    Geboortedatum:
    12 augustus 1880 (Sevenum)
    Overlijdensdatum:
    23 september 1944 (Sevenum)
    Nationaliteit:
    Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Woonde in Sevenum. Zoon van landbouwer Pieter Jan Verstegen (13 januari 1836 Horst – 26 mei 1901 Sevenum) en Anna Maria Emonds (7 januari 1842 Venray – 31 oktober 1908 Sevenum). Ongehuwd. Landbouwer. Na de verwoesting van hoeve Rust Roest in Sevenum, waar een groep OD'ers in afwachting van een wapendropping had verbleven, keerde plaatsvervangend commandant van het afwerpterrein, P.J. van der Sterren, met enkele medewerkers op 23 september 1944 naar de boerderij terug om achtergelaten wapens op te halen. Dat lukte, maar op de terugweg kwam het groepje onder vuur van Duitse militairen te liggen. Van der Sterren raakte ernstig gewond. Sevenumer Antoon Verstegen, die niets met de actie van de verzetsstrijders te maken had, werd door een verdwaalde kogel dodelijk getroffen. De 34 burgers van Sevenum, die in de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn getroffen, worden herdacht op het monument aan het Julianaplantsoen. Zie verder de neven Groot, Simon.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Bronnen

    • Dr. Fred (A.P.M.) Cammaert, Het Verborgen Front. Een geschiedenis van de georganiseerde illegaliteit in de provincie Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog, Eisma BV, Leeuwarden/Mechelen, 1994, pag. 889 (deel II); site wiewaswie.nl (waaronder overlijdensakte 37/1944 gemeente Sevenum); site 4en5mei.nl.

    Foto