TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Anstey, John

Geboortedatum:
3 januari 1907
Overlijdensdatum:
6 oktober 2000 (Devon, Verenigd Koninkrijk)
Dienstnummer:
88307
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Voor de oorlog werkte John Anstey in de tabaksindustrie. Hij diende sinds de jaren 30 in de Territorial Army Ėbij de Somerset Light Infantry Ė en werd aan het begin van de oorlog opgeroepen. Na doorlopen van het Staff College ging hij naar de S.O.E. waar zijn bestuurlijke en organisatorische talenten opvielen. Hij diende in Noord-Afrika, Frankrijk en zuidoost AziŽ en hield zich bezig met het plannen van clandestiene operaties achter de vijandelijke linies.
Na de oorlog zette hij zijn loopbaan in de tabaksindustrie voort en werd lid van de raad van Imperial Tobacco. Na zijn pensionering werd hij in 1968 vice-voorzitter van de National Savings Committee. Hij is ook voorzitter van diverse universiteitscommissies geweest. Hij was High Sheriff van Nottinghamshire in 1967 en Deputy Lieutenant vanaf 1970.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Brigadier (Waarnemend Brigade Generaal)
Toegekend op:
22 februari 1945
Aanbeveling algemeen:
Ter erkenning van dappere en waardevolle diensten in het veld.
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Brigadier (Tijdelijk Brigade Generaal)
Eenheid:
Force 136, Special Operations Executive (SOE), British Government
Toegekend op:
7 november 1946
Aanbeveling:
Brigadier John Anstey kwam in november als mijn plaatsvervangend commandant bij Force 136 net toen de omvang van de operaties snel begon toe te nemen. Alleen door zijn uitzonderlijke capaciteiten als leider was het mogelijk de organistie op zoín manier op te zetten dat het snel groeiende scala aan operaties kon worden bijgehouden.
Zijn eerder ervaring bij speciale operaties was onbetaalbaar en stelde hem in staat gelijktijdig operationele activiteiten te plannen en te organiseren in het hele South East Asia Command en delen van China. De daaruit voortvloeiende verzets- en inlichtingenacitviteiten verspreid over zoín groot gebied waren grotendeels te danken aan zijn succesvol concentreren op plannen met de betrokken commandanten, de keuze van belangrijk personeel en de snelle ontwikkeling van een passende bevoorradingsorganisatie. Tijdens mijn regelmatige afwezigheid in Engeland en elders heeft hij met volledig succes als commandant gefungeerd, een essentiŽle factor wanneer ik mijn noodzakelijke bezoeken wilde kunnen afleggen. De onvermoeibare energie en constructieve vaardigheden van Brigadier Anstey waren door de hele organistie heen te merken en ik beveel hem nadrukkelijk aan voor toekenning van de C.B.E.
Getekend C.H. MacKenzie, commandant Force 136, 14 november 1945.
Commander of the Order of the British Empire (CBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Brigadier (Tijdelijk Brigade Generaal)
Toegekend op:
23 mei 1947
Legion of Merit - Officer (LoM - O)
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Toegekend op:
13 november 1964
Efficiency Medal / Territorial Decoration
Toegekend op:
22 juli 1975
Knight Bachelor

Bronnen