TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fraser, Douglas Cecil Andrews

Dienstnummer:
316206
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

2nd Lt.15th Jan. 1942

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
Royal Army
Toegekend op:
6 juni 1946
Aanbeveling:
Per parachute afgeworpen in zuid Johore in Maleisië op 20 juli 1945 als plaatsvervangend commandant en radiotelegafist van een groep die inlichtingen verzamelde. Hij zette met veel energie radioverbindingen op met buitenposten over heel Johore waaronder de routes naar Singapoer en tegen de tijd van de Japanse overgave had hij een uitgebreid netwerk in bedrijf dat via zijn centrale post een grote hoeveelheid waardevolle inlichtingen doorgaf.
Eind juli begon een Japanse patrouille de groep lastig te vallen en bleef dat doen totdat zij na de overgave door hun commandant werden teruggeroepen. Hun voorraden, waaronder voedsel werden vernietigd en er vonden de volgende drie weken nog sporadische gevechten plaats maar de radioverbinding werd nooit verbroken en de stroom inlichting werd voortdurend onderhouden, zowel in kwalitatieve als kwantitatieve zin totdat het land door Britse troepen werd bezet. Hij werkte vaak alleen maar hij was assistent van Major Hart die een D.S.O. ontving.
Mentioned in Dispatches

Bronnen

Foto