TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Davidson, Douglas Malcolm

Overlijdensdatum:
16 maart 1943
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Bone
Vak: III. Rij: B. Graf: 7.
Dienstnummer:
105288
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
No. 1 Commando, 168th Regimental Combat Team, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
22 april 1943
Uitgereikt voor:
Operatie Torch
Aanbeveling:
Gedurende de operaties in de periode van 26 februari tot 4 maart 1943, toonde bovengenoemde officier steeds de hoogste graad van leiderschap en plichtsbesef.
Op 27 februari leidde hij zijn eenheid in de aanval op de steile helling van een heuvel ten noorden van Sedjenane. Als resultaat van Capt. Davidson`s inspanningen werd de aanval een succes en de heuvel werd bezet. Later moest hij zijn eenheid echter van de heuvel terugtrekken omdat die onder zwaar vuur van onze eigen artillerie lag.
Nadat hij het aan het HQ had gemeld slaagde Capt Davidson erin het vuren te doen stoppen. Hij ging toen op weg om de heuvel opnieuw te bezetten. Dat had de vijand echter al gedaan. Capt. Davidson liet zijn troepen toen een aanval doern, ging met sprongen naar voren en slaagde erin de heuvel terug te veroveren in een aanval die hij zelf leidde.
Tijdens een van die sprongen raakte een van zijn mannen gewond en de eenheid werd een tijdje opgehouden. Een N.C.O. ging naar voren om de gewonde man op te halen maar werd bij die poging gedood. Een andere soldaat probeerde daarna hetzelfde maar raakte gewond. Capt. Davidson ging toen zelf naar voren en slaagde erin de de gewonde man terug te halen.
Gedurende de hele operatie was Capt Davidson de enige officier in zijn eenheid.

Postuum toegekend
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto