TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Moore, George Fleming

Geboortedatum:
31 juli 1887 (Austin/Texas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
2 december 1949 (Hillsborough/California, Verenigde Staten)
Begraven op:
Golden Gate National Cemetery
Dienstnummer:
0-2677
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Eenheid:
Harbor Defenses of Manila and Subic Bays, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Toegekend op:
1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als hoofd van de verdediging van de Baai van Manilla en de Subic baai op de Filipijnen gedurende de maanden maart en april 1942. Major General Moore toonde grote dapperheid bij het voortdurend bezoeken van de meest kwetsbare eenheden onder zijn commando en ging vaak onder aanhoudende vijandelijke aanvallen van het ene echelon naar het andere, sprak hen moed in, leidde de operaties en door zijn moed en voorbeeld inspireerde hij zijn commando tot hun heldhaftige inspanningen. De uitmuntende efficiency en hardnekkige vastberadenheid van dit garnizoen kwam grotendeels voort uit zijn eigen efficiency, vasthoudendheid en en persoonlijke moed. Zijn onverschrokken acties, persoonlijke moed en vurig plichtsbesef weerspiegelen de beste tradities van de Amerikaanse strijdkrachten en strekken hem en de Amerikaanse landmacht tot grote eer.

Headquarters, South West Pacific Area, General Orders No. 3
Distinguished Service Cross (DSC)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als commandant van de havenverdediging van Manilla en de Subic baai van 8 december 1941 tot 11 maart 1942. Bij de uitbraak van de vijandelijkheden was het commando van General Moore voorbereid en paraat. De mijnenvelden die de noordelijke ingang van de Baai van Manilla beschermden werden zorgvuldig gelegd en die werden, net als het mijnenveld van de Marine dat de zuidelijke ingang beschermde, door het geschut van de kustbatterijen gedekt. De luchtdoelbatterijen bestookten de vijnand effectief gedurende aanhoudende aanvallen van grote hoogte en van duikbommenwerpers en bereikten een uitzonderlijk hoog percentage vernietigde en beschadigde vijandelijke toestellen. Kustbatterijen bestookten regelmatig landdoelen op de kust van Cavite en de westkust van Bataan. Door zijn persoonlijke bezoeken aan de zwaarst aangevallen eenheden oefende General Moore een grote invloed uit op de effectieve acties en het moreel van zijn commando.

War Department, General Orders No. 62
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor)
Toegekend op:
1946

War Department, General Orders No. 134 (Bronze Oak Leaf Cluster)
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "Foreign Service" gesp
American Defence Service Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met twee campaign stars
Asiatic-Pacific Campaign Medal

Bronnen