TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sharp, John

Overlijdensdatum:
14 augustus 2019
Dienstnummer:
7952657
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Voordat hij naar zuidoost Azië werd overgeplaatst, was John Sharp lid van het Jedburgh team Izaak dat voor een andere missie in de nacht van 10 op 11 juni 1944 werd gedropt samen met een groep van 10 man van de SAS

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Special Operations Executive (SOE), British Government
Toegekend op:
30 augustus 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Force 136, Special Operations Executive (SOE), British Government
Toegekend op:
20 december 1945
Aanbeveling:
Sgt J. Sharp werd in december 1944 achter de vijandelijke linies afgeworpen. Hij was de radioman van de groep onder bevel van Major T.A. Carew.
Hij zette kort na de landing een radioverbinding op met het hoofdkwartier en gedurende de operaties bediende hij zijn zender effectief waardoor hij een stroom inlichtingen in stand hield die van grote waarde waren voor het XV Corps en de R.A.F.
De vijand was op de hoogte van de aanwezigheid van zijn groep en het zegt veel over Sgt Sharp’s koelbloedigheid en moed dat hij gedurende de hele operatie, zonder iets tussen hem en de vijand, de verbindingen in stand hield wat grotendeels bijdroeg aan het succes.
Hij wordt voorgedragen voor periodieke toekenning van de Military Medal.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto