De vragen met de juiste antwoorden:
 
1. In welk jaar werd Adolf Hitler door Time Magazine verkozen tot Man van het jaar?
 
  - Antwoord: 1938
  - Uitleg: Adolf Hitler werd in 1938 verkozen tot Man of the Year, tegenwoordig TIME's Person of the Year. Het is een in 1927 begonnen jaarlijkse verkiezing van het Amerikaanse tijdschrift De winnaar kan een persoon, groep, idee, plaats of machine zijn die Ďfor better or for worseí de meeste invloed heeft gehad op het afgelopen jaar. President Franklin D. Roosevelt is de enige persoon die de prijs drie keer heeft ontvangen, in 1932, 1934 en 1941.
 
2. Op deze foto staat Adolf Hitler afgebeeld met zijn hond, een Duitse herder. Wat was de naam van deze hond?
 
  - Antwoord: Blondi
  - Uitleg: Uitleg: De hond op de foto is Blondi, een Duitse herder die Adolf Hitler in 1941 cadeau kreeg van Martin Bormann. Foxl was de hond van Adolf Hitler tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 
3. Wie is de vrouw naast Adolf Hitler op deze foto?
 
  - Antwoord: Eva Braun
  - Uitleg: De vrouw op de foto is Eva Anna Paula Braun. Ze was de minnares en kortstondige echtgenote van Adolf Hitler. Hun relatie was een van de best bewaarde geheimen van nazi-Duitsland. Hitler en Braun traden ťťn dag voor hun gemeenschappelijke zelfmoord in het huwelijk. Snel hierna volgde de Duitse overgave.
 
4. Op 20 juli 1944 werd een aanslag gepleegd op het leven van Adolf Hitler. In welk hoofdkwartier vond deze aanslag plaats?
 
  - Antwoord: Wolfsschanze
  - Uitleg: De aanslag op Hitlers leven op 20 juli 1944 vond plaats tijdens een militaire stafbespreking in het militaire hoofdkwartier de Wolfsschanze bij Rastenburg in Oost-Pruisen. Het was onderdeel van een complot uitgevoerd door officieren uit het leger. De aanslagpleger was kolonel Graf Claus von Stauffenberg.
 
5. Wat is de naam van de jongen die Adolf Hitler hier in de slotfase van de oorlog de hand schud?
 
  - Antwoord: Alfred Zech
  - Uitleg: De naam van de jongen die de hand schud van Adolf Hitler is Alfred Zech of Czech. Deze foto met Hitler maakte hem wereldberoemd. De foto werd genomen bij de Rijkskanselarij in Berlijn op 20 april 1945, toen Zech samen met andere jongens met het IJzeren Kruis werd gedecoreerd.