De vragen met de juiste antwoorden:
 
1. Deze man met de bijnaam ‘Silent Otto’ was de meest succesvolle onderzeebootkapitein van de Duitse Kriegsmarine. Over welke onderzeeboten voerde hij tijdens zijn carričre het bevel?
 
  - Antwoord: U-23 en U-99
  - Uitleg: De man op de foto is de Duitse onderzeebootkapitein Otto Kretschmer. Hij bracht tussen 1939 en 1941 47 vijandelijke schepen tot zinken. Hiermee was hij de succesvolste U-bootkapitein tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werd onderscheiden met het Ridderkruis met Eikenloof en Zwaarden. De bijnaam ‘Silent Otto’ verdiende hij zowel voor zijn succesvolle gebruik van ‘silent running’, het stille vermogen van de U-boten, maar ook vanwege zijn radiostilte tijdens zijn patrouilles.
 
2. In welke Franse plaats was geen Duitse duikbootbasis?
  - Antwoord: Toulouse
  - Uitleg: Langs de Franse Atlantische kust werden door de Duitsers op verschillende plekken duikbootbasissen gebouwd. De U-boten werden hier ondergebracht in speciaal gebouwde onderzeebootbunkers. Minister van Bewapening Fritz Todt gaf in 1941 opdracht tot de bouw ervan. Deze bunkers waren bedoeld tegen luchtaanvallen van de Britse RAF. Voor de bouw ervan werden circa 300.000 dwangarbeiders en gevangenen vanuit heel Europa aangevoerd. Sommige van deze duikbootbasissen staan er nog steeds, omdat het te veel kost om de betonnen kolossen af te breken. Toulouse beschikte niet over een U-boot-basis, want ligt niet aan zee.
 
3. Hoe werd de speciale Duitse aanvalstactiek genoemd waarbij meerdere U-boten betrokken waren?
  - Antwoord: Rudeltaktik
  - Uitleg: De speciale aanvalstactiek van de U-Boten tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ook wel Rudeltaktik, Wolfsrudeltaktik of in de Nederlands roedeltactiek genoemd. De benaming is afgeleid van de manier waarop een roedel wolven een prooi aanvalt. De tactiek was bedacht door admiraal Karl Dönitz.
 
4. De naam van dit Duitse bordspel luidt ‘Mit "…" gegen England’. De achternaam van welke populaire U-boot-commandant hoort op de puntjes te staan?
 
  - Antwoord: Günther Prien
  - Uitleg: De naam van dit bordspel is ‘Mit "Prien" nach England’, vernoemd naar U-bootcommandant Günther Prien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bracht hij 31 geallieerde schepen tot zinken.