TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Joodse Slachtoffers Den Bosch

In de Mortel aan de achterzijde van de voormalige synagoge hangen deze drie plaquettes met 293 namen van Bossche Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De tekst op het monument luidt:

's-Hertogenbosch gedenkt 293 Joodse inwoners die in de Tweede Wereldoorlog in vernietigingskampen zijn vermoord. Hiermee hield de Bossche Joodse gemeenschap nagenoeg op te bestaan. Wij vergeten hen niet en evenmin de omstandigheden waarin zij het leven lieten. 2016 / 5777.


Ook zijn hier informatiepanelen die de deportatie van de Zigeuners en de Joden uit Den Bosch tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter beschrijven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze

51.686101, 5.303817

Holocaust-overlevende wil dat nazi-expositie doorgaat tijdens herdenking: 'Dit moet iedereen zien'

jan2020

Holocaust-overlevende wil dat nazi-expositie doorgaat tijdens herdenking: 'Dit moet iedereen zien'

Holocaust-overlevende Zoni Weisz vindt niet dat het Design Museum Den Bosch de tentoonstelling Design van het Derde Rijk moet sluiten op de herdenkingsdag van Auschwitz, komende zondag. Gemeentelijke politieke partijen scharen zich achter een protestgroep die pleit voor de sluiting van de 'nazikunst-expo' op 26 januari. “Ik vind dat iedereen die tentoonstelling moet zien. Het is een slechte zaak als die juist op zo’n dag gesloten zou zijn, aldus Udenaar Weisz.

Lees meer