TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sky of Hope WO2 & Vliegeniersmuseum

Dit museum is ondergebracht in Fort Vuren. Het vertelt het verhaal van de luchtgevechten uit de Tweede Wereldoorlog aan de hand van persoonlijke verhalen. Er zijn onderdelen van vliegtuigen tentoongesteld die in de Tweede Wereldoorlog zijn gecrasht. Het museum belicht ook andere aspecten van de Tweede Wereldoorlog.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.822229, 5.029479

Boordkanon van Alfred Smith binnenkort te zien in Fort Asperen; vliegeniersmuseum verhuist

9apr

Boordkanon van Alfred Smith binnenkort te zien in Fort Asperen; vliegeniersmuseum verhuist

ASPEREN/ZALTBOMMEL - Wie het enorme boordkanon wil zien uit het vliegtuig dat in 1945 bij Zaltbommel neerstortte, kan vanaf de zomer terecht in Fort bij Asperen. Vliegeniersmuseum Sky of Hope verlaat na zeven jaar Fort Vuren. In Asperen is meer ruimte om het verhaal over de luchtoorlog boven Rivierenland te vertellen. ,,Het museum houdt hier zijn regionale karakter.”

Lees meer

Vliegeniersmuseum Sky of Hope strijkt neer in Fort bij Asperen

22mrt

Vliegeniersmuseum Sky of Hope strijkt neer in Fort bij Asperen

Vliegeniersmuseum Sky of Hope verruilt Fort Vuren in juni voor een andere vesting: Fort bij Asperen. In Vuren waren de kosten niet meer op te brengen voor het museum, in Asperen moet het straks beter voor de dag kunnen komen. Met meer ruimte om het oorlogsverhaal te vertellen en de herinneringen in de regio levend te houden. ,,Het museum houdt hier zijn regionale karakter.”

Lees meer