Crematorium Kamp Vught (Konzentrationslager Herzogenbusch)

Op het terrein van Kamp Vught is het het crematorium te bezoeken zoals dat in gebruik was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei, Dodenherdenking, vind bij het crematorium de kranslegging plaats.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Lennard Bolijn

19apr

Herdenking 4 mei NM Kamp Vught te zien via televisie en internet

Met een speciale herdenkingsuitzending op Omroep Brabant staat Nationaal Monument Kamp Vught op 4 mei stil bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en met name de slachtoffers van Kamp Vught. Vanwege de coronavirusmaatregelen moest het herinneringscentrum enkele weken geleden een streep zetten door de publieke, inmiddels traditionele 4 meiherdenking in de middag. Directeur Jeroen van den Eijnde is verheugd de thuisblijvers via televisie en internet van Omroep Brabant een alternatief te kunnen bieden. “Op deze manier doen wij recht aan dit bijzondere moment waarmee wij één keer per jaar stilstaan bij het leed dat toen is geleden. We vinden het belangrijk daaraan vast te houden, óók in deze ingewikkelde tijden.”

Lees meer

7mrt

Expositie ‘Kind onder Vuur’ geopend bij Nationaal Monument Kamp Vught

Hoe is het om als kind op te groeien in tijden van oorlog? Wat als vrijheid niet vanzelfsprekend is en je huis en haard moet verlaten? Gelden er dan eigenlijk nog wel regels? En hoe pak je de draad weer op? Deze vragen staan centraal in ‘Kind onder Vuur, oorlog en vrijheid’, de nieuwe wisselexpositie van Nationaal Monument Kamp Vught die afgelopen donderdagmiddag 5 maart werd geopend.

Lees meer