TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Belgische Oorlogsgraven Zottegem

Op de oude begraafplaats te Zottegem bevindt zich een eremuur voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Op het ereperk voor de muur zijn 30 oorlogsslachtoffers bijgezet.

Het zijn de graven van Richard De Winter; Albert De Naeyer; Vital Corte; Adhemar De Sutter; Juul Brewaeys; Omer Ketsman; Georges Brunfaut; Gustaaf Van Der Stock; Robert Van De Zande; Arthur Moreels; Gilbert Van Breusegem; Armand Vanderschueren; Karel Cantaert; Leon Bernaeyge; Léonce Roels; Désiré Van Den Bossche; Oscar Cousy; Oscar De Smet; Leon De Rouck; Juul D’Hauwers; Juul De Sutter; Jozef Mangeleer; Karel Ardijns; Aloïs De Zutter; Robert Blauwaert; Gustaaf De Stoepel; Jan Van Doorselaere; René Van Daele; Georges Mangeleer en Oscar Lamarcq.

Er is eveneens een eremuur voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Op het ereperk voor de muur zijn 8 oorlogsslachtoffers bijgezet. Het zijn de graven van Theophiel Van de Casteele, Werner Rivière, Polydor De Backer, Richard Van Paemel, Joseph Moreels, Lucien Plasschaert, Werner Ceuterick en Georges Otte.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)