TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Holocaustmonumenten Kiryat Shaul

Net als de meeste andere begraafplaatsen in Israël heeft de Kiryat Shaul begraafplaats gedenktekens opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Onder Sommige van de monumenten zijn de stoffelijke overschotten (as en botten) die uit de vernietigingskampen zijn teruggebracht.

Monument "Brisk"
Dit monument herdenkt de 25.000 joden uit Brest-Litovsk die voor een groot deel tijdens de Holocaust zijn vermoord of permanent ontheemd.

Monument "Grodno"
Dit monument herdenkt de 25.000 joden uit Grodno die voor een groot deel tijdens de Holocaust zijn vermoord of permanent ontheemd.

Monument "Bukovina"
Dit monument herdenkt de joden uit het historische "Bukovina" gebied die voor een groot deel tijdens de Holocaust zijn vermoord of permanent ontheemd.

Monument "Kastoria"
Dit monument herdenkt de iets meer dan 900 joden uit het Griekse Kastoria die voor een groot deel tijdens de Holocaust zijn vermoord of permanent ontheemd.

Monument "Krakow"
Dit monument herdenkt de 80.000 joden uit Krakow die voor een groot deel tijdens de Holocaust zijn vermoord of permanent ontheemd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

32.128294, 34.826462