TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Van Postzegel tot Tank

De collectie van het museum bestaat vooral uit gebruiksvoorwerpen, uniformen en aanverwante spullen uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Maar ook is er een flinke verzameling gebruiksvoorwerpen die ouder, soms veel ouder, zijn; zelfs tot uit de steentijd. Het accent van de verzameling ligt op voorwerpen en verhalen uit de omgeving oud gemeente Vierlingsbeek en direct daar omheen.

Waarom de naam Museum?
Een postzegel is klein, kwetsbaar en van papier. Een tank is groot, onverwoestbaar en van staal. Alles, van postzegel tot tank, van de periode rond de Tweede Wereldoorlog, heeft grote verzamelwaarde voor het Museum! Kom kijken, er is teveel om op te noemen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.610095, 5.995622

Fotoverslag Museum van Postzegel tot Tank

jul2020

Fotoverslag Museum van Postzegel tot Tank

In Nederland zijn veel oorlogsmusea. Op onze website hebben we er maar liefst 175 staan. De diversiteit is groot. Er zijn musea die een collectie hebben die honderd procent over de oorlog en/of militaire historie gaat. Er zijn ook musea waar dit onderwerp maar een klein deel van de collectie beslaat. Naast grote musea met nationale bekendheid, zijn er ook kleine privémusea. Hieronder bevinden zich echte juweeltjes.

Lees meer