TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Baugnez 44 Historical Center

Op 17 december 1944 vermoordde de colonne van SS Peiper 84 Amerikaanse gevangenen. Het museum is op deze plaats opgetrokken om zo de herinnering aan de beruchte moordpartij van Baugnez levendig te houden.

Het "Baugnez 44 Historical Center" heeft verschillende dioramaís, waarvan een gewijd is aan de moordpartij. U kunt ook materiaal en documenten uit deze periode bewonderen, waaronder meerdere unieke stukken in verband met de moordpartij. U kunt er ook onuitgegeven fotoís en films afkomstig van particulieren zien, evenals voertuigen en kostuumpoppen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Baugnez 44 Historical Center
  • Foto's: Randy Brandt (1) & Marcus Bartelds (2,3,4,5)

Gerelateerde boeken

75 jaar geleden: 120 Amerikanen en hun ontmoeting met een duivelse SS'er

dec2019

75 jaar geleden: 120 Amerikanen en hun ontmoeting met een duivelse SS'er

Maandag is het 75 jaar geleden dat het Ardennenoffensief begon. Dit was voor Adolf Hitler en nazi-Duitsland de laatste grote aanval in West-Europa. De Slag om de Ardennen luidde het einde van de oorlog op het continent in. Minder bekend is dat de strijd begon met een gruwelijke gebeurtenis op 17 december 1944.

Lees meer

Fotoverslag Baugnez 44 Historical Center

okt2012

Fotoverslag Baugnez 44 Historical Center

Go2War2.nl-auteur Peter Kimenai bracht onlangs een bezoek aan het Baugnez 44 Historical Center. Het museum bevindt zich op de plek waar op 17 december 1944 Duitse troepen een bloedbad aanrichtten onder Amerikaanse soldaten, dat bekend is komen te staan als het Bloedbad van Malmedy. Hieronder een (foto)verslag van dit museumbezoek.

Lees meer

Lees meer (76)