Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Baugnez 44 Historical Center

Op 17 december 1944 vermoordde de colonne van SS Peiper 84 Amerikaanse gevangenen. Het museum is op deze plaats opgetrokken om zo de herinnering aan de beruchte moordpartij van Baugnez levendig te houden.

Het "Baugnez 44 Historical Center" heeft verschillende diorama’s, waarvan een gewijd is aan de moordpartij. U kunt ook materiaal en documenten uit deze periode bewonderen, waaronder meerdere unieke stukken in verband met de moordpartij. U kunt er ook onuitgegeven foto’s en films afkomstig van particulieren zien, evenals voertuigen en kostuumpoppen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Baugnez 44 Historical Center
  • Foto's: Arjan Vrieze

Gerelateerde boeken

50.402186, 6.066374

Overlevende (99) van bloedbad Ardennenoffensief overleden

25mei

Overlevende (99) van bloedbad Ardennenoffensief overleden

De voor zover bekend laatste overlevende van een bloedbad dat de SS in 1944 aanrichtte onder Amerikaanse krijgsgevangenen, is overleden. Volgens zijn familie overleed de 99-jarige Harold Billow vorige week onverwachts. Hij zal morgen worden begraven op een niet nader genoemde plek in Pennsylvania.

Lees meer

75 jaar geleden: 120 Amerikanen en hun ontmoeting met een duivelse SS'er

dec2019

75 jaar geleden: 120 Amerikanen en hun ontmoeting met een duivelse SS'er

Maandag is het 75 jaar geleden dat het Ardennenoffensief begon. Dit was voor Adolf Hitler en nazi-Duitsland de laatste grote aanval in West-Europa. De Slag om de Ardennen luidde het einde van de oorlog op het continent in. Minder bekend is dat de strijd begon met een gruwelijke gebeurtenis op 17 december 1944.

Lees meer

Lees meer (76)